Er dit plankebord blevet gammelt og slidt? Trænger det til lidt nyt liv? Du kan sagtens male dit plankebord, hvis du gerne vil give det et nyt look. Selvom plankeborde er flotte i deres naturlige look, så kan det se fedt ud, at give det et lag hvidt eller sort maling. Et brugt plankebord kan få nyt liv, når du maler det. Dog skal du være forsigtig med, hvordan du går til værks, hvis plankebordet skal bevare sit flotte look. Læs mere her.

Alle malerjobs er forskellige

Du kan ikke bare hive malergrejet ud af skabet og gå i gang med at male dit plankebord med almindelig akrylmaling. Plankeborde skal males med træmaling, for at malingen skal holde sig ordentlig flot. Der findes forskellige typer maling til at bruge på for eksempel papir, på vægge, på møbler og på ydersiden af huse. Ingen maling er fuldkommen ens, derfor skal man kende lidt til malerkunsten, hvis man gerne vil have succes. Hvis du er interesseret i at få malet andre sager derhjemme så læs om hvad timeprisen på malerarbejde koster ved forskellige opgaver.

Forberedning af bordet

Du kan spare dig selv både penge, sved og tåre ved at forberede dit plankebord til et lag maling. Hvis du bare maler direkte på overfladen, så kan malingen hurtig krakelere, og det ser ikke særlig fint ud. Hvis du for eksempel gerne vil give plankebordet et lag hvid maling, så skal du starte med at fjerne snavs, gammel lakering og eventuelle ujævnheder i træfladen ved at pudse og slibe træet. Det kan du for eksempel gøre med sandpapir eller, hvis der er mange store ujævnheder, kan du bruge en slibemaskine.

Hvis ikke møblet har nogle ujævnheder, så kan du nøjes med at støve det af og male direkte på bordet. Dog skal du nok give møblet 2-3 lag af maling, før det ser ordentlig fint ud.

Laker dit møbel efter maling

Når du har malet dit plankebord i den ønskede farve, så kan du give bordet et lag med lak for et flot finish. Møbellak skal puttes på efter malingen er tør. Det giver møblet en skinnende overflade, som får dit plankebord til at se ud som nyt igen.

Det er ikke nødvendigt at lakere et møbel efter, at du har malet det. Dog giver det dit plankebord et ekstra lag beskyttelse, så den nye maling holder sig flottere i længere tid.

Rate this post