Dette indhold er sponsoreret

Plankebordet er et af de mest anvendte borde i boligen, og det er ikke uden grund. Plankebordet giver nemlig masser af plads til at spise sammen med familien eller vennerne, og det er desuden et meget stilrent bord, som passer ind i mange forskellige indretninger. Men selvom plankebordet er et meget anvendeligt bord, kan det godt blive lidt kedeligt at se på, hvis ikke der bliver tilføjet nye elementer eller farver til det. Det kan være svært at finde ud af, hvor man skal starte med at pifte sit plankebord op. Læs derfor med her og få lidt inspiration til dit plankebord.

Hvis du endnu ikke har et plankebord, eller mangler penge til at investere i dette møbel, som virkelig kan løfte din boligindretning, så læs dette afsnit til ende. Ellers kan du gå videre til næste overskrift. Hvad end du mangler penge til en ferie, ny bil, en større renovation af huset eller noget helt fjerde kan du hurtigt og sikkert låne penge med MitID i dag på Lånio.dk. Med et forbrugslån kan du låne til et plankebord. Har du allerede flere forskellige lån, er der også muligheder for dig. Samlelaan.net er platformen hvor rigtigt mange danskere allerede har fundet ud af hvor meget de kan spare ved at samle dyr gæld i et samlelån. Før du tager et lån for at købe et plankebord, er det dog vigtigt, at du overvejer, om du kan spare pengene sammen på anden vis. Dermed kan du nemlig slippe for eventuelle renter og gebyrer forbundet med at låne penge.

Har du allerede et plankebord og ønsker du tips til “hacks”, der kan give din indretning et løft? Så kan du læse videre herunder og få inspiration.

Hvad er plankebord?

Et plankebord er et bord, der typisk er lavet af massivt træ. De kan have forskellige former og størrelser, men det almindelige for plankeborde er at de har en flad overflade og ofte fire rektangulære ben. Plankeborde kan bruges til mange ting – både som et spisebord, et arbejdsbord eller et sofabord. Værd at vide er det, at plankeborde passer godt ind i mange forskellige typer af hjem, da deres simple design gør dem nemme at matche med andre møbler. Tænk derfor kreativt, før du enten køber eller sælger et bord – som regel findes der en måde at få gjort brug af møblet, hvis man er god til at tænke nyt.

Sådan passer et plankebord ind i enhver indretning

Et plankbord passer ind i de fleste indretninger, da det har et simpelt og elegant udtryk. Yderligere kan man finde plankborde i mange forskellige størrelser og former, så der er noget for enhver smag. Der er næsten uendelige måder at style dit bord på. Skal det have et nyt udtryk, kan du overveje at bejdse det selv for at opnå en mørkere farve på træet. En bejdsning kan give bordet en helt ny varm glød, også hvis det er lavet af helt lyst træ såsom fyr. Før man bejdser et plankebord, skal man sørge for at slibe overfladen med groft sandpapir, så træet tager imod bejdsevæsken.

Man kan også få plankebordet til at matche den øvrige indretning ved eventuelt at dække bordet med en dug. Dette vil være praktisk især til højtider såsom jul eller påske, hvor hjemmets dekoration udskiftes med julepynt eller påskekyllinger. For at nedtone plankebordet, kan man lægge en jule- eller påskedug på det, således at det matcher. Man kan også lave et sjovt nisselandskab i midten af bordet med vat som sne og små figurer, huse og træer. Det kan være en sjov måde at dekorere bordet på før en julefrokost især.

Når plankbordet bliver for lækkert til at gemme væk

Et af de mest populære spiseborde for tiden er plankebordet. Dette bord har en meget rustik og afslappet stil, som gør det perfekt til dem, der gerne vil have et hyggeligt og afslappet hjem. Fordi sådan et bord er så rustikt og enkelt at bruge i indretningen, er det en skam at gemme væk. Hvis det fylder for meget i din stue, så prøv at flytte det ind i dit kontor eller soveværelse. Står det i soveværelset, er der et hack, som kan øge bordets anvendelighed. Ved at udstyre det med et spejl – enten monteret på væggen ovenover eller placeret stående på selve bordet – kan du skabe illusionen af at have et sminkebord eller toiletmøbel. Du kan derefter stille små æsker på bordet, som indeholder makeup, smykker, renseservietter med videre. Det sidste touch er en skammel eller puf, som du kan sidde på, når du lægger makeup. Sådan undgår du at behøve at købe et dyrt nyt møbel og har en luksuriøs lille krog til selvpleje.

På den måde kan man nyde synet af sit flotte bord hver dag – og ikke kun når man har gæster på besøg og skal bruge ekstra bordplads.

Forhåbentligt at du blevet inspireret og en smule klogere på, hvordan et plankebord har mange anvendelsesmuligheder.

Rate this post