DIY bordben – gør-det-selv og få det bedste resultat

Når du skal ud at købe et bord, tænker du nok typisk på bordpladens udseende, og du skænker ikke bordbenene megen tanke. Bordbenene er dog ofte et overset element, som gæster også lægger meget mærke til, og som kan bidrage meget til husets generelle fremtoning.

Det er svært at finde det perfekte par bordben, da udvalget typisk ikke er ligeså stort som ved bordplader. Derfor kan det være en god idé at lave dem selv, såkaldte DIY (Do It Yourself) bordben.

Du kan også se udpluk af færdiglavede bordben herunder:

De "klassiske"

Til ca. 1.899,-

Egetræsben til plankeborde i

 

De "lige" bordben

Til ca. 1.389,-

 

Plankebord Stel Sort, Trend Base 2 ,Straight Legs Black

Bordben i kryds

Til ca. 895,-

Hvide plankebordsben

A-formen

Til ca. 1.695,-

Plankebord ben a-stel

V-Plankestel

Til ca. 1.199,-

V-Plankestel

Star Base Stel

Til ca. 2.185,-

Star Base Stel plankebord

DIY bordben i træ

Nogle af de mest populære bordben, er bordben udformet i træ. Træbordben er en sikker vinder, og når man laver dem selv, så er der mulighed for at vælge lige nøjagtigt den træsort som passer til sit nye bord.

Træ kan typisk købes i diverse byggemarkeder, og er derfor nemt at få fat i. Desuden er det også et nemt materiale at arbejde med, og kræver typisk ikke meget mere end en sav, og få motoriske færdigheder.

Ønsker du et meget unikt look, er det ofte muligt at købe ældgammelt træ, hvis der er huse der skal rives ned, eller moderniseres på anden vis. Hvis man stadig ikke har fundet træ med det helt rigtige look, kan man altid undersøge den lokale genbrugsplads, som måske har fået træ ind, der kan laves om til bordben.

DIY bordben i metal

Bordben i metal er en anden populær mulighed, de er dog lidt sværere at lave selv. Bordben i metal giver et meget industrielt look, som er utroligt populært i disse dage. Desuden komplimenterer det metalliske look fra bordbenene, en mørk træbordplade rigtig fint.

Hvis man ikke har erfaring med at arbejde med de forskellige metaller, er det nok ikke den bedste mulighed at vælge.

De typiske materialer i metal, er bordben udført i stål og jern.

Da bordben i metal er sværere at lave selv end bordben i træ, kan det være en god idé at købe et par man selv kan påsætte sit bord.

DIY købe-bordben

Alternativet til at lave bordbenene selv, er som sagt, at købe et par man selv kan sætte på. Mange virksomheder sælger løsninger i stil med IKEAs saml-selv borde, dog i langt højere kvalitet.

Ved disse løsninger køber du en pakke med bordplade, og bordben, og derefter samler det selv. På den måde holder man omkostningerne nede, og man kan typisk sammensætte sin helt egen pakke, og dermed sætte sit eget præg på bordet.

Man skal dog være opmærksom på, at man også selv skal oliere sit bord, hvis man vælger en DIY løsning til hele bordet.

Ved at gøre det selv, sikrer du dig, at dit bord er helt nybehandlet, præcis i den stil du ønsker.

Unikt købe-bordben fra en forhandler

Hvis man ønsker en helt unik løsning, bør man kontakte virksomhederne direkte, og forhøre sig om mulighederne, for at få lavet sine helt egne unikke bordben. Det kan tit lade sig gøre, hvis virksomheden producerer deres egne bordben, men er typisk en noget dyrere løsning, end de masseproducerede bordben som man kan købe i virksomhedernes webshops.

 

 

2 KOMMENTARER

  • Hej Ken,
   Tak for din kommentar.
   Jeg kan ikke helt se, hvilket bordben du refererer til, hvor har du kigget? Så vil jeg prøve at hjælpe 🙂

   /Henrik

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar
Indtast venligst dit navn her