Har du et plankebord? Eller har du en interesse i at købe eller bygge dit eget? Så kommer vi her ind på, hvordan et sådant bord kan vedligeholdes. Intet materiale klarer sig uendeligt, og især møbler af træ skal der tages særligt hånd om. Har du et stort, smukt plankebord har du virkelig et møbel som fortjener at blive bevaret. Lær at give en god behandling af plankebord, og bibehold skønheden i dit plankebord.

Det er ikke så besværligt, som du måske går og tror.

Se et lille udvalg af gode bordpladeolier herunder:

bordpladeolie

Behandling er givtig på sigt

Gennem tiden vil selv dit tidløse plankebord vise tegn på sin alder, og selvom det kan have sin charme, er det smart at være forberedt på, hvordan man kan mindske eller helt fjerne disse tegn.

Der findes en del forskellige måde at behandle sit plankebord på, da der findes mange forskellige looks og produkter som kan skabe disse. Det er klart, at det udseende du vil give dit plankebord, bestemmer hvilken behandlingsmetode du skal bruge. Helt grundlæggende er der dog nogle ting, du bør anvende og gøre ved behandling af plankebord.

Først og fremmest er træolie en uundværlig resurse til vedligeholdelse af plankeborde. Træolie kan give dine planker helt nyt liv, og kan give et skin som får træet til at se ud, som var det vådt. Processen med at lægge olie på dit plankebord kræver en lille smule tålmodighed for det bedste resultat. Men det betaler sig absolut i sidste ende.

Behandling af bordplade med olie

En oliebehandling giver dit plankebord god beskyttelse med slid, og giver derudover en flot finish til bordets overflade. Når du påbegynder en overfladebehandling med olie, kan du hælde en smule olie på et stykke papir og begynde at gnubbe olien ind i træet langs med årene. Det kræver dog et par lag, før oliebehandlingen er tilpas stærk. Derfor bør du lade olien tørre og vente minimum et par dage, før du giver næste lag. Det er lidt forskelligt, hvor mange lag vil være den rigtige mængde for dit plankebord, men som tommelfingerregel vil 4-8 lag fordelt på omtrent 3 uger give træet en flot og stærk overflade.

Husk også at væsken fra behandlingen vil få træet til at rejse sig. Det betyder, at du skal slibe det ned med fint sandpapir mellem hver lag du giver bordet, ellers vil det miste sin glatte kvalitet. Og det er grundlæggende, hvordan du foretager behandling af plankebord. Spørg eventuelt din farvehandler om, hvilken type olie passer på dine behov.

Rate this post

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar
Indtast venligst dit navn her