Valnøddetræet er en meget populær art inden for træer. Det skyldes, at træet har en helt særlig farve og unik glød. Derudover har træet også sin egen struktur, hvilket gør materialet til en favorit hos flere møbeldesignere. Noget af det unikke ved valnøddetræet er dets flotte spil af forskellige farvenuancer og uregelmæssigheder. Det giver også træet sin egen særlige karakter.

Få et solidt resultat med valnøddetræ planker

Når du vælger planker af valnøddetræ, får du nogle solide og robuste bord- eller gulvplanker. Valnøddetræet er nemlig en både hård og chokresistent træsort. Det gør også arten velegnet som materiale til gulvbelægning. Til trods for artens robusthed, er træet stadig nemt at bearbejde. Det er også én af grundene til, at træet er så populært hos møbeldesignere.

Valnøddetræplanker giver dit hjem et særligt flot udtryk

Valnøddetræets klare fordel er dets utroligt smukke udseende. Valnøddetræet består af flere flotte nuancer. Træet er nemlig typisk gullig eller beige, når plankerne bliver udskåret. Herefter kan træet gå over i mere chokoladebrun farve, der så igen kan skifte til næsten kulsort, når først træet er har tørret. Det giver dig nogle valnøddetræ planker med et helt unikt udtryk. Du vil opleve, at dine gæster altid vil kommentere det på det helt særlige farvespil, når du vælger planker af valnøddetræ til dit spisebord.

Valnøddetræet – et af de mest eksklusive træsorter

Valnøddetræer vokser forskellige steder i verden. Dog er den mest populære variant amerikansk valnød. Særligt, når der skal bruges planker til gulve. Som navnet også antyder, kan arten primært findes i USA. Dog er det også muligt at finde træsorten i flere europæiske haver. Træet kan blive op til 40 meter højt, og dets stamme kan blive op til 1 meter i diameter. På grund af blandt andet sit særlige udtryk og nemme bearbejdningsmuligheder, er valnøddetræet en af dyreste træarter.

Hvilken form for valnøddetræ er den mest populære?

Der findes flere forskellige underarter af valnøddetræ. Den mest populære art til møbelfremstilling er amerikansk valnød. På engelsk kaldes træsorten for Black Walnut. Artens store popularitet skyldes dens utrolige flotte og eksklusive farver. Træets farver kan nemlig få fra en beige lignende farve til en helt sort. Derudover er træet også meget hårdt, men stadig let at bearbejde. Det gør det også anvendeligt til en lang række formål. Du kan altså både anvende træet om gulvbelægning, men det egner sig også godt til at blive omdannet til eksempelvis interiør. Det gør træet til en storfavorit blandt flere designere.

Hvordan ser valnøddetræplanker ud?

Valnøddetræet har et af de mest unikke strukturer inden for træarter. Det skyldes, at træet typisk er en mere gullig eller beige farve, når det bliver skåret op. Herefter vil det gradvis blive mere chokoladebrunt i takt med, at træet tørrer. Til sidst kan træet faktisk ende op med at gå over i en mere sort farve. Det betyder også, at plankerne af valnøddetræ altid vil have et helt unik og særpræget udtryk. Derfor vil du heller aldrig finde to plankeborde af valnøddetræ, der ser ens ud.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar
Indtast venligst dit navn her