Rigtigt mange mennesker kæmper med tandlægeskræk. Faktisk er det hele halvdelen af Danmarks befolkning, der er nervøse for at gå til tandlæge. Derudover har cirka 10 procent af befolkningen det så svært med tandlægeklinikker, at de bevist undlader at gå til tandlægen, indtil de har for mange smerter. Der er flere forskellige ting, du kan gøre, for at komme af med tandlægeskræk – herunder eksempelvis

Erkend din angst

Når det kommer til tandlægeskræk, er det først og fremmest vigtigt, at du lærer at erkende din angst. Når du først har erkendt din tandlægeskræk, bliver det hele mere virkeligt og realistisk, og du kan herefter begynde at arbejde med din skræk og angst. Det er vigtigt, at du husker på, at der er mange andre, der har det som dig, og at det ikke er flovt at indrømme og anerkende – faktisk er det en klar fordel at indrømme det til andre, så man kan få den rette hjælp.

Hav krav til din tandlæge

Det kan for mange som tidligere nævnt være enormt angstprovokerende at tage et smut forbi tandlægen. Mange har haft dårlige oplevelser, som sætter sig i dem for altid. Derfor er det en rigtigt god ide, at du sætter krav til din tandlæge. Lav eksempelvis præcise aftaler efter behandlingen, så både du og din tandlæge har samme forventninger til behandlingen. Derudover kan du altid bede din tandlæge om at holde pauser, hvis du bliver ukomfortabel.

Forbered dig

Når du skal møde op til din behandling, er er det vigtigt, at du er veludhvilet og forberedt. Vælg den rette behandlingstid for dig, så du er sikker på, at du møder op på det bedste tænkelige tidspunkt på dagen. Ønsker du at stresse mindre, kan du desuden vælge en tid, hvor tandlægen har mindst travlt.

Bed om bedøvelse

Virker intet af overstående, og bøvler du stadig med en masse tandlægeskræk, og angst i forbindelse med tandlægebehandlinger, kan det være en rigtigt god ide at bede om bedøvelse – herunder eksempelvis lokalbedøvelse eller lattergas. Dette kan være med til tage en stor del af din nervøsitet, samtidig med, at du selv vil gå derfra med en rar fornemmelse i kroppen. Er du utryg ved tanken om bedøvelse, kan du tage en snak med din tandlæge inden, du skal bedøves. Der er mange forskellige muligheder, når det kommer til bedøvelse hos din lokale tandlæge.

Rate this post

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar
Indtast venligst dit navn her