Dette indhold er sponsoreret

Når du skal have et nyt spisebord, er det vigtigt at tage højde for, hvilken stil du ønsker i din spisestue. Er din stil rustik, romantisk, klassisk eller måske landlig? Er der nogle bestemte farver, der går igen i din indretning? Du kan finde mange flotte spiseborde i alle afskygninger. Nogle af dem har marmorplader, andre er lavet af massivt træ eller har en flot glasplade. Et nyt spisebord er med til at give din spisestue et helt nyt udtryk og personlighed.

Har du lyst til at anskaffe dig et nyt spisebord, men kniber det med at finde plads i budgettet? Her finder du en grundig anmeldelse af et bredt udsnit af de danske online låneudbydere, og kan nemt sammenligne lånevilkår, betingelser og vælge den rigtige løsning fra denne kviklån oversigt.

Har dit spisebord en glat eller ru overflade?

Det er ikke kun selve spisebordet, der er vigtigt for udtrykket i ens spisestue. Selvom det virker som en bagatel, kan det faktisk også ændre bordets udtryk, om det har en glat eller ru overflade. En glat overflade giver et mere elegant og stilrent look, mens en ru overflade giver et mere rustikt og afslappet look. Den ru overflade kan også med fordel bruges, hvis du prøver at imitere en landlig eller nostalgisk stil. Derudover kan det være en god idé at tænke over, hvilken farve man vil have sin spisebordsplade i. En lys overflade gør rummet mere lyst og indbydende, mens en mørk overflade kan give et mere seriøst look. Hvis man ønsker at give sit spisebord et personligt præg, kan man overveje at få trykt noget bestemt på bordpladen – eksempelvis ens initialer eller logo. Er det en træbordplade kan man også bruge en træbrænder til at brænde et design på bordpladen.

Hvilket materiale er dit spisebord lavet af?

Det er typisk lavet af træ, men kan også være lavet af andre materialer som eksempelvis glas, plastik eller metal. Træ har mange anvendelsesmuligheder. Nogle bruger det sågar til at opvarme deres hus med! Uanset hvad materiale, du vælger, så vil du sandsynligvis ved lejlighed dække bordpladen med en dug. Duge kan også fås i mange forskellige materialer. Fra bomuld til linoleum eller velour. Fordelen ved en linoleumsdug er, at den er nem at rengøre, hvis der spildes. Til gengæld er den ikke helt så æstetisk at se på.

Kan du forestille dig at bruge dit spisebord som arbejdsplads?

Et spisebord kan sagtens bruges til andet end at spise ved. Det kan f.eks. bruges som arbejdsplads, hvis man har plads til det i sin spisestue, og ikke har et dedikeret kontor eller arbejdsværelse. Her kan man sidde med sin laptop og have det hele samlet på ét sted, og samtidig have adgang til en stol, som man sidder godt i. Et spisebord kan også sagtens bruges som et sted hvor man samler venner omkring sig for at hygge sig med dem – uden nødvendigvis at skulle spise mad. Her kan I sidde rundt om bordet med jeres drikkevarer og snacks, og snakke løs om alt mellem himmel og jord – eller måske se en film eller tv-serie sammen. Det er også oplagt at bruge spisebordet, når I skal spille brætspil. Sådan kan alle spillere nemlig sidde tæt sammen og overskue spillepladen.

Hvordan passer dit spisebord ind i resten af din boligindretning?

Det er vigtigt, at man tager højde for, hvordan ens spisebord passer ind i resten af boligindretningen. For det første skal man overveje størrelsen på sit spisebord. Er der plads til et stort spisebord i din bolig? Og har du brug for et stort spisebord? Det er typisk noget, man bruger til at have familien samlet omkring, men det kan være en god idé at tage stilling til, om der reelt er plads til et spisebord, hvor alle kan sidde. Har man en meget stor familie, som man inviterer til eksempelvis fødselsdag, kan man også vælge at låne eller leje ekstra foldeborde, så alle har en siddeplads.

Yderligere skal man også overveje farven på sit spisebord. Hvilken farve passer bedst ind i din boligindretning? Hvis din bolig er meget lys, kan du vælge et mørkt spisebord for at skabe kontrast. Det er selvfølgelig også muligt at vælge et spisebord udført i en lys træsort, hvis det hele skal holdes i den samme lyse og lette stil. Har man en meget mørk bolig, kan man vælge et spisebord lavet i mørkt træ, som vil falde ind i resten af indretningen. Her er træsorter som mahogni, valnød eller palisander. Fælles for alle spiseborde udført i træ er dog, at de generelt er meget tunge og robuste. Det er en fordel, hvis du ønsker at beholde det samme spisebord i mange år.

Forhåbenlig har du fundet både ideer og inspiration til valget af det helt rigtige spisebord i den overstående artikel. Der er mange faktorer at tage højde for, men den vigtigste er naturligvis dine behov.

Rate this post