Dette indhold er sponsoreret

Hvis der er noget, der kan skabe stemning i ens hjem, så er det de lyskilder, der vælges. Bare udseendet og faconen på dem alene kan være med til at ændre et helt rum. Skal man have et delikat design for mere luft i rummet, eller skal man have en større, tungere lampe for at fylde ud og virkelig lave et statement? Der er mange muligheder, og det hele handler om, hvordan man vil leve og indrette sig. Når det kommer til spisebordslamper, er der flere ting, man bør have i tankerne. Udseendet på lampen er kun én af dem. En anden ting er selve lyset, da forskellige designs giver forskellige slags lys. En flettet lampe vil kaste lyset rundt i rummet på en helt anden måde end f.eks. et pendel.

Rummet hvor alle mødes

Når snakken går på spisebordslamper, skal man huske, at der er tale om et helt særligt rum. Det er her familien oftest mødes, og her vennerne sidder og snakker i flere timer. Rummet skal gøres behageligt at være i. Man skal huske at tænke på rummet og bordets størrelse, så det ikke ser uharmonisk ud. Man kan f.eks vælge én stor lampe eller flere små alt efter, hvilket udtryk man ønsker. Du kan også, for at give dig selv flere muligheder, vælge en lampe med lysdæmper på. Så kan du selv kontrollere, hvor kraftigt lyset skal være. Sommetider har man brug for power, andre gange er et svagt og varmt lys mere passende. Man kan indrette med mange forskellige slags lamper, og hvis man er typen, der vil have et luftigt og rent udtryk, er Piet Hein Pendel en god mulighed.

Belysning skal også være funktionelt

Når det kommer til belysningen i hjemmet, skal det selvfølgelig være en flot lampe, der passer til ens personlige udtryk, men det skal også være funktionelt og give mening. Har du f.eks et læsehjørne i stuen, er det en god idé at skaffe en lampe, der kan give lidt ekstra belysning netop der. Du kan vælge en væglampe, bordlampe eller en gulvlampe, som du kan stille ved lænestolen. I forhold til spisebordslamper er det også smart at vælge en lampe, der giver god arbejdsbelysning, hvis f.eks børnene laver lektier ved spisebordet. Andre gange er det rart bare at have et varmt lys, der virker afslappende og omfavnende.

Rate this post