Der er få steder i hjemmet, hvor vi opholder os i længere tid end ved spisebordet, og derfor kræver det særlig omhu at indrette ens spiseplads. Der er mange krav til en spiseplads, for der skal både være plads til at sidde og spise, have gæster på besøg, lave lektier og diverse andre projekter i løbet af en normal dag.

Det kræver noget af de stole, man sidder på, og det plankebord, man sidder ved. Derfor kan man med fordel tænke grundigt over de valg, man tager, når man indretter spisepladsen. Her er der samlet 3 gode råd at have i tankerne, når man skal indrette en ny spiseplads.

Vælg nogle komfortable spisebordsstole

Noget af det første, man skal overveje, når man indretter en spiseplads i sit hjem, er spisebordsstolene. Man kommer nemlig til at bruge rigtig mange timer ved plankebordet, når man hygger sig med familien eller gæster, og derfor skal man sidde komfortabelt.

Når man vælger spisebordsstole, så er det en god ide at vælge en stol, som man prøver at sidde på ved en forhandler, før man køber stolen. Det sikrer, at man køber en stol, som man ved, at man vil kunne holde ud at sidde i. Det kunne fx være en klassisk Firenze spisebordsstol i lysebrunt læder, der med polstringen sikrer, at man i timevis kan sidde ved spisebordet.

Spisebordsstole er i dag meget frit stillet, når det kommer til design. Det gælder om at vælge en stol, der passer ind i det øvrige rums design, men når det så er sagt, så er der frit spil i forhold til design. Det betyder, at man med fordel kan eksperimentere med både materiale og farve. Man kan fx med fordel matche et flot, mørkt spisebord af træ med fx en Nadine spisebordsstol i en fed lyseblå velour. Det giver et flot farvespil i rummet, og den bløde stol vil samtidig sikre den ultimative komfort.

Sørg for et plankebord i en god højde

En anden ting, som er vigtig at tænke over, når man indretter spisestuen, er højden på ens plankebord. Der er ikke noget værre, end at sidde ved et spisebord, der er for højt i forhold til ens spisebordsstole, så man kommer til at føle sig som et lille barn ved bordet igen. Der er til gengæld heller ikke noget fedt ved at sidde ved spisebord, som er for lavt, så man næsten ikke kan sidde med benene under bordet.

Derfor er det utrolig vigtigt at sørge for et bord i den rigtige højde. En god tommelfingerregel er, at et spisebord skal være omkring 70 cm højt. Der gælder selvfølgelig, at bordet skal passe til spisestolene i højden, men det er en god ide at sigte efter 70 cm, og så kan man med fordel lige måle stolene, før bordet købes.

Indret med hygge og samvær i tankerne

Noget af det vigtigste i et dansk hjem er atmosfæren. Der skal være plads til hygge, og rummene skal indbyde til hygge. Det gælder især også i ens spisestue eller ved ens spiseplads. Derfor er det en rigtig god ide at tænke hyggen ind i rummet allerede fra starten af. Det gælder uanset ens indretningsstil, sådan så rummet ikke kommer til at fremstå upersonligt og sterilt.

Derfor gælder det at trække farver og forskellige materialer ind i rummet – fx kan man indrette med et flot tæppe under spisebordet eller sørge for nogle spisebordsstole, der emmer af farve, og som indbyder folk til at slå sig ned. Det kan også være en rigtig god ide at indrette rummet med masser af planter, så man bringer en masse liv og personlighed ind i rummet.

Når man indretter sin spiseplads, så skal man desuden sørge for, at rummet ikke kommer til at fremstå klemt eller smalt. Det sker ofte, fordi man placerer plankebordet for tæt på fx vægge eller andre møbler i rummet. Derfor er en god tommelfingerregel at have mindst 120 cm fra spisebordet til fx vægge. Det skaber et overskueligt og hyggeligt rum, som man kan komme rundt i.

Rate this post

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar
Indtast venligst dit navn her