I samarbejde med Bygga.dk.: Køkken-alrum er kommet for at blive i de danske hjem. Det er der i hvert fald mange ting, der tyder på. Og når man kigger på fordelen ved at have både køkken, stue og spisestue i ét sammenhængende lokale, bliver der skabt en forbindelse mellem de forskellige rum men også en øget luftcirkulation og en bedre social kontakt mellem personerne i boligen.

Hvis du gerne vil vide, hvordan du indretter det perfekte køkken-alrum, så kan du læse med i denne artikel og blive inspireret.

 

Har du en robotstøvsuger?

Før du gør en stor indsats for at indrette dit køkken-alrum, flytte rundt på møblerne eller investere i nye møbler til hjemmet, så kan det være oplagt at tænke over nogle praktiske ting. En af disse praktiske ting er robotstøvsugere. Måske har du allerede en robotstøvsuger. Det kan også være, at du har overvejet at anskaffe en inden for den nærmeste fremtid.

I så fald er det en god idé at tænke over frihøjden under de forskellige møbler, så en robotstøvsuger vil kunne køre uhindret ind under f.eks. spisebordet. Det handler også om at minimere antallet af forhindringer. Derfor kan det være en god idé at vælge væghængte skabe og vitriner eksempelvis.

 

Er der børn i din husstand?

En anden ting, du kan tænke over med hensyn til indretningen af dit køkken-alrum, er angående børn. Hvis du har børn i din husstand, kan det være ønskeligt for både dig og børnene at give dem mulighed for at sætte sig hos dig i køkkenet, mens du laver mad. Så kan det være, at de er mere nysgerrige på, hvad du laver og dermed mere tilbøjelige til at ville hjælpe. Hvis barnet sad inde i stuen, ville det være nemt bare at blive derinde. I det mindste gør køkken-alrummet det muligt for jer at snakke sammen.

 

Placer møblerne strategisk

Vores bedste råd med hensyn til indretning af det perfekte køkken-alrum er, at du skal være strategisk. Placeringen af møbler kan tage udgangspunkt i det æstetiske, men placeringen bør nok i højere grad tage hensyn til naturlige gangarealer igennem boligen såvel som det praktiske. Det gælder f.eks. om at placere spisebordet tæt på køkkenet, så varm mad skal bæres så kort vej som muligt. Et andet praktisk hensyn er at placere de køkkenting, der ikke bruges så ofte, i f.eks. skabe tæt på køkkenet, så de ikke fylder unødigt i køkkenet.

Rate this post