Den store guide om plankebordstyper

Plankeborde er mere populære end nogensinde før, hvilket der er rigtigt mange gode grunde til. Det er nemlig nogle fantastiske borde, og alle plankebordstyperne er helt unikke. De bliver nemlig lavet af levende træ, som er forskelligt fra gang til gang.

Med et plankebord får du dermed et bord, som er helt sit eget, og hvor du kan nyde naturens underværker med alle årene og knasterne. Dette giver et utroligt levende look og en stor charme, og det indbyder til hygge ved bordet. Vi har kigget nærmere på de forskellige modeller og muligheder her i artiklen.

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Derfor skal du vælge et plankebord

Der findes ingen andre type borde, som er helt unikke som plankebordet. Samtidig er denne type borde lavet i massiv kvalitet, så det kan slibes ned uendelig mange gange.

Er du træt af ridser eller farven, kan du bare slibe det ned og behandle det med en olie, som giver lige den farve du ønsker. Du har dermed et skønt bord hele livet, og samtidig kan du ændre på bordets look, hvis du trænger til lidt ny inspiration.

Du får dermed rigtigt meget bord for pengene, selvom det er rimeligt dyrt i indkøb. Og hvorfor skulle man købe en 3-4 borde over ens livstid, i stedet for at købe et fantastisk flot bord til hele livet. På denne måde får du både en billigere og langt flottere løsning.

Hvert bord er sit eget

Plankeborde fremstilles af store stammer fra gamle træer, det kan f.eks. være eg, ask, valnød eller ahorn. Hver type træ har sin egen profil, nogle er lidt mørkere og nogle er list lysere ligesom årene også ser forskellige ud ved træerne.

Træerne skal være store og gamle inden de kan bruges til plankeborde, og det er aldrig til at vide, om det fællede træ egner sig til et plankebord. Det kræver nemlig at alt går op i en højere enhed, så bordet kan saves ud på en god måde.

Nogle gange sidder knasterne helt forkert, og nogle gange buer træet simpelthen for meget. Hvert bord har dermed sin helt egen charme og sit helt eget design. Et bord af samme træ og størrelse kan derfor godt variere i pris, da de flotteste modeller er dyrere.

Design er dog en smagssag, så muligvis synes du det billigste er flottest. Det er bare med at lade dig inspirere og have hjertet med, da du skal kigge på bordet resten af livet.

Plankeborde kan holde til at blive brugt

Når du køber et dyrt og flot bord, som vil du gerne passe godt på det. Derfor bliver mange sarte over for deres borde og møbler, men dette er der ingen grund til.

Plankebordene er nemlig behandlet, så de ikke tager skade af spilde ting mv. Dog skal du af og til selv give bordet olie, så det bliver ved med at afvise fugt og skidt.

Du får dermed et flot bord, som kan tåle at blive brugt og du kan slappe af når du har besøg af små børn eller store middagsselskaber. Skulle der i mod forventning komme kosmetiske skader på bordet, så er det altid rigeligt tykt, så du nemt kan slibe det ned igen og det står som nyt.

Plankeborde til et hvert formål

Oprindeligt var plankebord kun store spiseborde, som var forbeholdt det bedre borgerskab. Nu er bordene blevet så populære, at man kan få dem til næsten et hvert formål.

Tænk derfor dette ind, hvis du skal indrette dit hjem. Har man flere plankeborde i sin bolig, så komplimentere de nemlig hinanden og er med til at give en helt særlig stemning til hjemmet.

Her er det vigtigt at tænke på, hvilken farve træ man vælger. De fleste foretrækker at holde træfarverne i nogenlunde samme nuancer i de samme rum, da det ellers kan skabe lidt uro i harmonien. Igen er det en smagssag, og man kan sagtens have et mørkt plankesofabord i en hyggestue og et lyst spisebord i en anden stue.

Forskellige plankebordstyper

  • Planke Langbord

Et af de mest klassiske borde er det populære planke langbord. Med et ægte plankelangbord kan du skabe de perfekte rammer til det store middagsselskab. Samtidig ser det super flot ud med et langbord i en stor stue, der er noget helt majestætisk over dette. Du ser også tit denne type borde på slotte og herregårde.

  • Planke skrivebord

Planke skrivebordet er på kraftig vej frem, men det er stadig de færreste, som kender til det. Flere og flere store virksomheder er dog begyndt at investere i disse lækre arbejdsborde. Det giver nemlig stor motivation og arbejdsglæde, når man sidder og arbejder ved et sådan flot bord.

  • Mørkt plankebord

Et mørkt plankebord er noget af de flotteste, som du kan få. Det fremhæver årene i træet og giver et klassisk og fornemt look. Mørke plankeborde ses af mange som de oprindelige og originale plankeborde, og det er stadig nogle af de mest populære modeller.

  • Lyst plankebord

De lyse planeborde har især vundet indpas i Københavnerlejligheder, hvor pladsen ofte er lidt mere trang. De lyse borde er nemlig lidt lettere i designet end de mørke, hvorfor de ofte gør sig bedre i mindre rum. Samtidig er designet med lyse planborde helt i stil med den store bølge af populært nordisk design.

  • Planke spisebord

De klart mest solgte plankebordstyper er planke spiseborde. Det var her ideen med plankeborde startede i tidernes morgen. De kongelige og adelen bød deres fornemme gæster til festmiddag ved flotte plankeborde, og lige siden har der været noget helt specielt ved denne type borde.

  • Planke sofabord

Planke sofaborde er yderst populære, da de ofte står på en central plads i stuen. Plankeborde er bare super flotte, og med et planke sofabord, så bliver man hele tiden mindet om dette flotte bord. Vi bruger alle meget tid i stuen og sofaen, så det er skønt med et flot bord at kigge på.

Et flot bord kræver flotte stole

Når du har købt et flot plankebord, så skal du også have nogle flotte stole. Det hører sig til og er med til at skabe harmoni og et flot helhedsindtryk. Tænk over at hold stolene i nogenlunde samme stil som bordet, det er i hvert fald hvad de fleste indretningsarkitekter anbefaler.

Vælg gerne nogle klassiske og solide stole, da det er i stil med denne type bord. De fleste stole kan dog passe til et flot plankebord, da bordet i sig selv tager så meget fokus, at det vil dominere over de fleste stole.

Plankebord

Er der ingen ulemper ved plankeborde

Det er svært at pege på nogle deciderede ulemper ved plankeborde, da de fleste er enige om det flotte design, og kvaliteten kan ingen have indvendinger i mod.

Skal man pege på noget negativt, så handler det ofte om stil. Plankeborde er meget dominerende, og hvis stilen i ens hjem ikke passer til et sådan bord, så kan det gå udover indretningen.

Igen skal man dog huske på, at plankeborde laves af mange forskellige træarter og med mange typer oliebehandling, så du kan næsten altid få et passende plankebord til dit hjem.

Bor du i en lille og moderne lejlighed, kan et lettere og lysere bord ofte være at foretrække. Ligesom en stor og åben stue indbyder til et virkeligt stort og massivt bord. Igen er det dog en smagssag, og mange hippe københavnerlejligheder er begyndt at blive indrettet med mørke og mere dystre møbler.

Den eneste anden ulempe er prisen, som er dyrere end de fleste andre borde. Der er dog mange designerborde, som er ligeså dyre, og det er altså borde i en langt dårligere kvalitet end plankeborde. På denne måde får du meget mere for pengene med et solidt plankebord.

Køb dit plankebord billigt på nettet

Noget af det som holder folk fra at købe plankeborde er logistikken, men dette er ikke længere et problem. Du behøver ikke at køre til en gårdbutik i den anden ende af landet, hvis du gerne vil købe et plankebord.

I takt med den store popularitet er der kommet flere store netbutikker, som sælger virkeligt flotte plankeborde. Takker være den teknologiske udvikling, er det blevet nemt at sidde hjemme i stuerne og se store billeder i høj kvalitet, så du virkelig kan forestille dig bordet i dit hjem.

Samtidig er den store konkurrence med til at holde priserne på nettet lave, da kunderne ellers vil gå ind på en anden butik. Netbutikkerne sælger tit direkte fra en producent, så de springer de fysiske butikker over. Dermed er priserne ofte lavest på nettet.

Flere netbutikker har desuden gratis fragt på deres borde, og ellers har de gode og billige løsninger til fragten. Så du slipper selv for at skulle sørge den besværlige logistik, som det krævet at hente et sådan bord. Især spisebordene er store og tunge, og kræver både den rigtige bil og trailer.

Få inspiration og find flere plankeborde her 

 

 

5/5 - (1 vote)

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar
Indtast venligst dit navn her