Det er noget helt særligt ved møbler, vi selv har lavet. Omend du er erfaren eller nybegynder, så er det værd at bygge dit eget bord, hvis du står og mangler et.

Og selv hvis du ikke mangler et, så kan et helt nyt bord bringe en masse stil og funktion til dit hjem. Her er lidt inspiration til hvilke slags borde, man kan give sig i kast med.

 

Det perfekte spisebord

Spisebordet er en klassiker – det er et bord, man sidder ved hver dag, og det er ofte en central del af et køkkens eller spisestues indretning.

 

Et spisebord kan både været er nemt bord at lave, men også et mere ambitiøst projekt, alt efter hvilket look, man går efter. Et træbord er tidløst, og kræver ikke så mange forskellige materialer. Du skal bare finde den træsort, du selv foretrækker. Hvis du vil have noget med farver, kan du prøve linoleum, laminat eller fliser. Hvis du gerne vil have et rustikt look, kan du vælge betonfliser, som er rigtig flot med træben som kontrast.

 

Du kan læse mere om materialer til spiseborde her.

Et plankebord

Man går aldrig galt med et plankebord, især ikke hvis man har begrænset erfaring.

Alt du behøver for at få det perfekte plankebord, er dit særligt udvalgte træ, en rundsav eller hobbykniv, sandpapir, boremaskine, bordpladeolie og pensel og tværbjælker til at holde plankerne sammen med. Benene kan du enten lave selv eller købe i butikkerne.

 

Det skader heller ikke at stå klar med beskyttelsesbrillerne, hvis du vil undgå savsmuld i øjnene.

 

Et sofabord af paller

Ligesom spisebordet, kan et sofabord laves af mange forskellige materialer.

Men hvorfor ikke være lidt kreativ? Paller er et populært redskab i DIY-verdenen, og det er der god grund til. Det er et både billigt og nemt materiale at arbejde med.

 

Byg pallerne om til et lille sofabord, sæt nogle hjul på, og giv det et klat maling – og så har du et flot og unikt sofabord.

 

Det perfekte gamingbord

Flere og flere danskere gamer online og tilbringer mange timer ved deres computerbord.

Hvorfor ikke lave det perfekte bord til din computer, så du kan sidde helt behageligt, når du spiller spil som Minecraft og Fortnite? Ligesom ved spisebordet kan du bruge diverse materialer, men du kan designe det, så det passer perfekt til computeren, skærmen og alle ledningerne.

 

Selv hvis du ikke har et kæmpe set-up og er mere til online casino på bærbaren og mobilen (flere detaljer her), kan du stadig bygge et mere enkelt og passende bord til at sidde og spille ved. Hvis du hovedsageligt bruger mobilen, kan du med rette også lave et lille bord til telefonen, som passer til computerbordet – du kan finde en guide til det her.

 

Et helt specielt bord

Hvis du gerne vil lave et lidt anderledes bord, kan du prøve at bruge et lidt specielt materiale, som for eksempel en dør.

 

Hvis du har fået fingre i en dør, kan du male den i en valgfri farve og bruge den som en kreativ bordplade. Du kan lave nogle træben til den eller bruge trækasser som ben for at fuldende looket.

 

Det er et bord, som bliver lagt mærke til, og som gæster helt sikkert vil spørge ind til – og giver dig den perfekte mulighed for at forklare, at det er et hjemmelavet møbel.

 

Gør haven pænere med et havebord

Hvis du har en have, kan et havebord være et rigtig godt projekt. Man har ofte mere plads at arbejde med, når man er udenfor, så du har muligheden for at lave et lidt større bord. Manges havemøbler er enten gamle eller billige plastikborde, så få din have til at skille sig ud med et smukt og unikt havebord.

 

Hvis du ikke har en have, men har en altan eller balkon, kan du stadig bygge et godt havebord. Der er mindre plads på en balkon, men når du selv designer dit bord, kan du lave det, så det pladsmæssigt passer perfekt.

 

Et bord til børnene

Hvis du har børn, kan du vælge at lave et bord specielt til dem. Det kan både være et lille spisebord, eller et bord, de kan bruge til at leje på – man kunne for eksempel lave det til at bygge Lego på.

 

Når man laver sit eget børnebord, kan man få input fra børnene selv – hvor stort vil de gerne have, det skal være, og hvilken farve foretrækker de? De kan endda hjælpe med at bygge det selv.

 

Det er rigtig nemt at gå ud og købe et bord, men hvis du selv laver det, kan du være sikker på, at det har størrelsen, farven og formålet, der passer til dit hjem – og så er det bare lidt mere specielt at sidde ved et bord, man selv har designet og bygget.

Rate this post