Bordpladeolie til plankebord

 

Forlæng dit plankebords levetid med en oliebehandling

Hvis du vil bygge et plankebord, eller lige har købt et smukt et af slagsen, vil du helt sikkert have interesse i at beskytte dit nye bord. Dit bord kan nemlig tage skade af at blive taget i brug. Uanset om du anvender dit plankebord som spisebord, arbejdsbord eller til opbevaring af potter og haveudstyr ude på terrassen, vil dit bord blive udsat for slitage gennem tiden. Men med olie til plankebord, kan du for alvor forlænge dit bords levetid og holde det flot, som var det nyt i mange år.

Se et lille udvalg af gode bordpladeolier herunder:

bordpladeolie

Beskyt dit plankebord med den rigtige olie

Der er mange fordele ved at give sit plankebord en behandling med olie. Helt konkret vil dit bord få et ekstra lag der fungerer som en beskyttende membran over plankerne. På den måde kan du bedre bevare træet, da det vil være olien som tager skade, når bordet anvendes. Det er smart fordi du så kan give bordet en oliebehandling igen, når olien begynder at se brugt ud.

Sæt tid af til en oliebehandling, og vind mange års levetid til dit plankebord

Når du giver dit plankebord en oliebehandling, skal du være opmærksom på, at det kræver mere end et lag olie for at give ordentlig beskyttelse. En oliebehandling kan ikke foretages på en eftermiddag.

Det kræver flere lag olie, som skal tørre mellem hvert lag du giver. Derudover skal du også være opmærksom på, at træet i plankerne efter et lag med træolie vil rejse sig. Du er derfor nødt til at give plankerne en pudsning med fint sandpapir mellem hvert lag olie. Husk naturligvis at pudse plankerne i årenes retning.

Vælg en olie som passer den anvendelse dit plankebord vil få

Alt efter om bordet skal anvendes som spisebord, arbejdsbord eller til brug udendørs vil det være forskelligt, hvilken træolie som vil være bedst at anvende for dig. Hvis bordet skal stå udendørs vil du med fordel kunne vælge en træolie med en stærkere beskyttelse mod vind og vejr. Junckers TerrasseOlie Natur kan være et godt valg for en slidstærk oliebehandling som beskytter plankebordet, selv hvis det står udendørs året rundt. Denne olie er transparent og giver plankerne en stærk vandafvisende kvalitet. Træolier som denne vil også modvirke udtørring af træet samt at der dannes grimme revner i træet som skader plankerne. Du kan endda få beskyttelse mod solens UV-stråling gennem træolie.

Skal bordet stå indendørs, kan du vælge Juncker’s Rustik Bordpladeolie. Denne er perfekt til et ubehandlet eller afslebet plankebord som trænger til oliebehandling eller til opfriskning af et allerede oliebehandlet bord.

En oliebehandling genopfrisker plankebordets naturlige look

Udover de mange praktiske egenskaber ved at anvende olie på sit plankebord er der også æstetiske kvaliteter ved at behandle sit bord med træolie. Skønt den mest almindelige form for træolie er transparent, har olien alligevel en visuel effekt. Plankebordet vil typisk få en glans som får plankerne til at have det der ligner en våd overflade. Det fremhæver træets naturlige kvaliteter og styrker de farver som findes naturligt i veddet.

Se mere om plankeborde på forsiden.

3.4/5 - (7 votes)

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar
Indtast venligst dit navn her