I hjertet af huset er det, at man finder spisestuen. Det er stedet, der samler familie og venner, samt er det her, hvor man over et måltid snakker om, hvad der er sket i dagens løb – både det gode som det dårlige. Der snakkes ud om fælles minder, fremtidige planer, uoverensstemmelser og meget mere.

Spisestuen er et sted for skabelsen af nye relationer og opretholdelsen af gamle relationer, og som man skal pleje sine relationer, så skal man også pleje spisestuen.

Indret spisestuen så den passer til dig

Spisestuen er ikke blot stedet, hvor familien samles. Det er som oftest også det rum, hvor man tilbringer mest tid med venner og bekendte. Det er et sted, der skal lede op til snak, hvorfor det er værd at overveje, om man gør sit bedste for at gøre dette til et åbent og imødekommende rum, der leder op til samtaler i timevis.

En essentiel ting ved spisestuen er selvfølgelig spisebordet. Med de flere hundrede timer, som man igennem sit liv bruger rundt om bordet med et glas vin i hånden eller mad i munden, er det værd at investere penge i at skabe en atmosfære, der leder op til dybe samtaler og hyggelige aftener.

Spisebordet skal dog også passe ind i resten af ens hjem, hvorfor det kan være værd at kigge på de forskellige muligheder, som findes på markedet lige nu. Heldigvis er man dog ikke begrænset af valg, da der findes endeløse designs, som bare venter på, at man får klikket ”køb”. På Bomagasinet.dk kan man få sig et overblik over en række af spiseborde samt nogle af de fordele og ulemper, som man bør overveje inden, at man sender sin ordre afsted.

Det seneste nye – plankeborde

Et af de spiseborde, som man særligt finder i mange hjem for tiden, er plankebordet. For med sit rustikke udseende oplever alt fra unge til ældre mennesker, at bordet passer perfekt ind i deres hjem, hvor det enten fungerer som spisebord, stuebord, konsolbord, natbord eller andet.

Skulle man derimod komme til et mere moderne og minimalistisk hjem, hvor plankebordet ikke findes indendørs, kan det være værd at tage et kig ud på terrassen eller altanen. For undtagelsesvis ses det, at bordet i stedet er placeret i baghaven, hvor det anvendes, når familien nyder det skønne sommervejr.

Uanset hvad formår mange familier at få det rustikke bord ind på deres grund i den ene eller anden form. Rådet lyder derfor, at man simpelthen ikke kan gå helt galt ved at anskaffe sig et rustikt spisebord.

Gode råd til at gøre det selv

Skulle man ønske at sætte sit eget unikke præg på sit plankebord, kunne det overvejes at gøre det selv. Her handler det om at have tiden, lysten og kreativiteten til at producere et produkt, som man stolt kan placere familie og venner omkring. Der er dog en del overvejelser, som man bør gøre sig inden, at man går i gang.

Særligt er det vigtigt, at man ikke sparer på sine materialer. Alt for ofte ses det, at folk, som faktisk får lavet et rigtig fint produkt, ikke får lavet et holdbart produkt. Det handler om, at man ikke bør spare på kvaliteten af det træ, som man vælger, og de fødder, som skal gå dertil. Gør man dette, vil man nemt kunne opleve, at et ellers robust bord med lang levetid ikke er til meget mere end at smide ud efter et par år. Dernæst handler det om at pleje bordet, hvilket indebærer, at det gerne skal smøres og slibes ned mindst en gang om året. Husker man disse to råd, kan det faktisk sjældent gå helt galt.

5/5 - (2 votes)