Hvis du er vild med den romantiske franske landstil, kan du give dit hjem et lille touch af charme og elegance ved at indrette det i en shabby Chic Antique stil. Vi giver dig her nogle tips og idéer til, hvordan du kan skabe et hyggeligt hjem i denne smukke stil. Brug gerne Nordsjø maling til at fuldende looket.

Hvad betyder shabby chic?

Shabby Chic er en indretningsstil, der oprindeligt blev udviklet af Rachel Ashwell i 1980’erne. Stilen tager sit udgangspunkt i at bruge genbrugsmøbler og -ting, som får et charmetouch ved at blive behandlet så de ser “gamle ud”. I dag findes der mange forskellige varianter af shabby chic, men det almindelige træk ved stilen er, at den er romantisk, hyggelig og elegant på én gang.

Et af de mest kendte træk ved shabby chic er farvepaletten; hvide eller lyse farver og pasteller er med til at karakterisere stilen. Når det kommer til møbler og polstring, er der ofte brugt naturlige materialer som bomuld eller hør. På samme måde er det typisk at se pynt og tilbehør i træ eller jern.

En af fordelene ved shabby chic stilen er, at den passer ind i de fleste hjem. Du behøver ikke bo på en gammel bondegård for at kunne indrette dig i romantisk fransk landstil – selv i en mindre lejlighed kan man skabe en hyggelig atmosfære med nogle få velvalgte møbler og pynteting.

Hvordan kan jeg indrette min bolig shabby chic?

Det er faktisk rigtig nemt at give dit hjem et lille fransk Chic Antique touch. Du kan for eksempel tage et gammelt spisebord eller skænk og male det i en hvid farve. Når malingen er tør, kan du tage et stykke sandpapir og fjerne lidt af malingen fra hjørner og kanter for at give møblet et perfekt slidt look.

En af de nemmeste – og billigste! – måder at skabe en romantisk atmosfære på er ved at bruge blomster. Hæng nogle smukke blomsterpotter op i dine vinduer, eller stil en lille blomstervase på dit spisebord. På den måde får du hurtigt og nemt et friskt pust i din bolig.

Er du mere til det rustikke look, kan du vælge mere råt træ og metal til dine møbler. Det er et af de kendetegnende træk ved fransk landstil, og det giver din bolig et unikt og personligt udtryk. Alle elementer i indretningen skal helst se ud, som om de er gamle, slidte og har en lang og spændende historie, og derfor må der gerne være rust, krakeleret maling og lignende.

Rate this post