Plankeborde er blevet utrolig populære i de danske hjem. Det giver et rustikt udtryk til boligen, hvor man hiver en del af naturen indenfor. Udover at bordene er æstetiske smukke, som rummer de også andre fordele.

Først og fremmest så har plankeborde en lang holdbarhed. Plankeborde er ofte fremstillet i massivt træ, som kan holde mange år fremadrettet, hvis man vedligeholder det korrekt.

Vedligeholdelse af plankeborde

Ligesom mange andre møbler, så kræver plankeborde naturligvis også vedligeholdelse. Herunder har vi opridset nogle af de punkter, som du bør være opmærksom på.

  • Hold altid bordet forholdsvis rent

Hvis der kommer madrester eller spild af drikkevare på bordet, så bør du hurtigt tørre det væk. Et godt og simpelt råd er, at altid køre en våd karklud henover bordet, når det er blevet spist ved. 

  • Undgå så vidt muligt soleksponering 

Solens stråler kan ændre træets egenskaber og udseende, hvis det bliver eksponeret for meget sollys gennem årene. Det er dog ofte ikke et problem – medmindre at den ene del af møblet står i direkte sollys, mens den anden står i skyggen. Her vil man kunne opleve en forskel i træets udseende. Stil derfor gerne møblet et sted, hvor belysningen er ensfarvet. 

  • Følg rådene fra producenten 

Det er meget forskelligt, hvor ofte og hvorledes et plankebord trænger til en behandling af fx voks eller træsæbe. Derfor er det en god idé at lytte til producenten, hvor du har købt dit plankebord. Disse vil ligeledes kunne guide dig på bedste vis. 

Et tidløst og moderne møbel

Et plankebord er på én og samme tid både moderne og tidløst. Træ er nemlig et materiale, som ikke lige sådan går af mode. Derfor er det et bord, som du kan have gavn af mange år fremadrettet – måske det endda kan gå i generationer? Et massivt plankebord kan nemlig sagtens tåle at blive brugt uden store skader eller slid. Ofte gør det heller ikke så meget, at der kommer en rids eller lignende, da det blot vil bidrage til træets rustikke udtryk.

Derudover så rummer plankeborde også den fordel, at de alle er unikke. Det er naturlige materialer, som er blevet anvendt – og derfor vil alle bordene også skille sig ud fra hinanden på den ene eller anden måde.

Samtidig så bidrager plankeborde også til en nordisk stemning, som vil pryde ethvert hjem. Det er et design, som både vil kunne passe ind i den moderne og traditionelle bolig. Du kan tilpasse det til din egen unikke stil med spisebordsstole, dækkeservietter og andet pynt til bordet.

Rate this post