Plankebordet er blandt de absolut mest populære bordtyper herhjemme. De er med til at skabe en rå og rustik stemning i hjemmet, som kendetegner den nordiske minimalisme. Hvis du vil ramme en rå og rustik indretningsstil i hjemmet, er det vigtigt, at du tænker over, hvilke møbler du vælger.

Et plankebord skaber et råt udtryk i hjemmet

Hvis du er fan af den minimalistiske indretningsstil, der kendetegner de nordiske hjem, så er et plankebord den helt rigtige løsning. Du kan få plankeborde i mange forskellige størrelser, designs og prisklasser, men fælles for dem alle er, at de bidrager til at skabe en rustik og rå stemning i hjemmet, som er særligt kendetegnende for de nordiske lande.

Du kan få massive plankeborde, som koster helt op mod 40.000 kr., men der er også langt billigere modeller på markedet. De dyreste modeller er ofte fremstillet hos en snedker, og de kan holde i mange år, da de er af høj kvalitet. I sidste ende bør du vælge et plankebord efter den øvrige indretningsstil i hjemmet.

Vælg få, men stilrene elementer til væggen

Der er ikke noget, som kan skabe et mere rodet udtryk end mange forskellige billeder på væggen, som hverken har en bestemt stilretning eller hænger symmetrisk. Hvis du vil skabe et simpelt og æstetisk udtryk, er det derfor væsentligt, at du gør dig nogle seriøse overvejelser i forhold til de ting, du hænger på væggene i hjemmet.

Her bør du gå efter mantraet ‘less is more’ – og hvis det ikke er nok, er ‘kill your darlings’ også værd at have med i overvejelserne. Vælg i stedet nogle enkelte elementer, som du hænger op, så de matcher hinanden. Har du brug for opbevaring til flere elementer, kan du i stedet overveje at investere i en smuk vægreol, som kan pryde væggen.

Naturlige materialer sætter stemningen

Du bør overvejende gå efter naturlige materialer, hvis du vil skabe et simpelt, råt og rustikt tema i dit hjem. Vælg materialer som træ og sten, hvis du ønsker at skabe en nordisk indretningsstil, som du kender fra boligmagasinerne. Der er mange forskellige muligheder, men i sidste ende er det op til dig, hvilke materialer du kan lide.

Vær dog også opmærksom på, at der er stor forskel på de enkelte træsorter. Nogle træsorter egner sig bedre til hjemmet end andre. Herudover kan det være en fordel at vælge materialer, som matcher de øvrige møbler du har i hjemmet, ligesom træets overfladebehandling også spiller en afgørende rolle.

Rate this post