Dette indhold er sponsoreret

Der er meget charme i det rustikke look, så det er ikke mærkeligt, at det er blevet en populær stil i boligen. Det skaber en helt anden stemning, når rummet er rustikt – og det kan være alt fra landligt til industrielt. Og så er genbrug et helt gennemgående element, så det er usandsynligt, at stilen falder af mode lige foreløbigt. Vil du også være med på trenden, giver vi dig her nogle idéer til, hvordan du kan gøre hjemmet mere rustikt.

Genbrugte materialer

Som nævnt er det rustikke ofte gennemsyret af genbrug. Det er fordi det genbrugte har en særlig charme, som virkelig kan komme til udtryk i hjemmet. Det mest brugte materiale for det rustikke look er træ, dels fordi det er anvendeligt på mange områder, og fordi forskellige træsorter har særlige mønstre, som kan give et charmerende spil i møblet. Plankemøbler er især populære, fordi de hurtigt kan gøre indretningen mere rustikt. Kabeltromlen sælger flotte rustikke plankeborde i genbrugstræ – find dit næste spisebord i udvalget her. Møbler lavet af paller er også populære i det rustikke look, idet det allerede har en industriel karakter. Husk dog at få træet slebet og overfladebehandlet, hvis du vil bruge det til et møbel.

Kobber

Det rødbrune metal er på mange måder mere charmerende end det kolde grå udtryk fra stålet, som ofte pryder armatur i både køkken og badeværelse, samt køkkenmaskiner og potter og pander. Selv lamper, hylder og borde kan være lavet i stål, og det giver ofte et køligt look, som sagtens kan være tillokkende, men hvis du vil have det rustikke look, bør du få kobber ind i stedet. Det giver mere varme i rummet med sin røde farve, og parret med beton og råt træ giver det et rustikt look, som kan være enten landligt eller industrielt, afhængig af, hvordan du sætter elementerne sammen.

Rå vægge

Hvis du virkelig vil give dit hjem en rustik makeover, kan du med fordel eksponere en murstensvæg. Det naturlige farvespil i stenen giver en råhed, som langt hen ad vejen ikke behøver mere for at bringe det rustikke ind i rummet. Har du ingen murstensvægge, kan du købe fliser med murstenslook, i hvert fald til køkkenet og badeværelset, som giver det samme resultat. Er du ikke så meget for mursten, kan du give dine vægge rå kalkmaling i stedet – det giver også væggen et råt udtryk, som er lige i den rustikke sjæl. Indret rummet med møbler lavet af genbrugstræ, kobberlamper og landlige ting som for eksempel fåreskind, fletkurve og stentøj, og du har dit helt eget rustikke rum.

Rate this post

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar
Indtast venligst dit navn her