Fyrretræsplanker til plankebordet

Plankeborde er et stort hit i nordiske hjem, og det er ikke uden grund. Det smukke naturmateriale og rustikke udseende forener en varm glød med et elegant look i boligen. Men hvilket træ skal bordet laves af? Forskellige trætyper har forskellige egenskaber, og det har betydning for udseendet af dit bord.

Fyrretræet er et af de ældste træarter i Danmark og findes naturligt mange steder i verden. Træet er vant til barske forhold og modstår både tørke og frost. Derudover har det en smuk glød, når det skæres op. Og dermed helt sikkert en træsort, du bør kende til, når du skal finde dit nye planke spisebord.

Det skal du vide om fyrtræsplanker

Fyrretræet er meget udbredt i Europa, og i Danmark kender flest til typen skovfyr. Men der findes også andre typer, såsom bjergfyr, fransk bjergfyr og østrigsk fyr. Træet er et af de træarter, der produceres allermest i Norden. Det vokser hurtigt og er nemt at bearbejde. Derfor bruges det til alt lige fra møbler til gulvplanker og papirproduktion. Desuden er det en billig træsort på grund af den nemme produktion – hvilket også kan spille en rolle, når du overvejer fyr planker.

Udseende og efterbehandling af fyrtræsplanker til bord

Træet er også karakteristisk med sine tydelige årringe i vedet.  Det naturligt lyse træ har et rødligt islæt, der giver en smuk og varm glød. Og det lyse vårved og mørke høstved skaber et flot spil i træet.

Udseendet kan dog variere meget, både afhængigt af antallet af knaster i træet, men også afhængigt af efterbehandlingen. Fyrretræ er et forholdsvist blødt træ, der er meget modtageligt over for olie eller sæbe. Dette gør træet nemt at behandle, så det får optimal beskyttelse og bliver modstandsdygtigt over for snavs og vand. Ved at overfladebehandle dit fyrretræ plankebord har du også muligheden for at farve træet og få lige det look, du ønsker, så det passer til din bolig.

Bliv også klogere på plankegulve i vores guide her.

Find et dansk plankebord i kvalitet online her 

Rate this post

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar
Indtast venligst dit navn her