I Danmark er fyrretræet én af de ældste træsorter. Fyrretræet er et meget robust træ, der kan udstå både tørke, frost og andre hårde forhold. Når træet bliver skåret op, har det en fantastisk flot glød. Derudover er fyrretræet også en af de billigste træarter at avle. Derfor kan du med fyrretræet få et fantastisk flot bord eller gulv til en mere overkommelig pris, end hvis du havde valgt en anden træart.

Fyrretræet – et af de letteste træer at avle

I Danmark, og faktisk også resten af Norden, er fyrretræet meget udbredt – særligt typen skovfyr. Men faktisk kan du finde fyrretræet i hele Europa. Her findes der forskellige varianter rundt omkring. Blandt andet bjergfyr, fransk bjergdyr og østrigsk fyr. Fyrretræet er nemt at avle og bearbejde. Derfor anvendes træsorten også til alt muligt forskelligt. Fra papirproduktion til træmøbler.

Få et varmt udtryk med fyrretraesplanker

Fyrre træets særlige kendetegn er dets tydelige årringe i vedet, som også er med til at skabe virkeligt flotte fyrretraesplanker. Fyrretræet er fra naturens side et lyst træ, der har et flot og varmt rødligt skær. Det giver træet en både varm og flot glød. Træets inderste dele af årringene er lyse. Derimod er træets yderste dele af årringene mørkere. Til sammen giver det dig et flot og kontrastfyldt sammenspil af farver med flere flotte nuancer. Derudover vil det være forskelligt, hvordan træet ser ud. Det kommer blandt andet an på træets antal af knaster, ligesom efterbehandlingen naturligvis også spiller en rolle.

Sådan plejer du bedst dit fyrre træ

Da fyrretræet er et ret blødt træ, vil du kunne behandle det enten olie eller sæbe. Faktisk er træet ret modtagelig over for begge former for behandling. Med den rette behandling får du derfor nogle planker, der er godt beskyttet, samt modstandsdygtige, over for både vand og snavs. Når du overfladebehandler dit plankebord af fyrretræ, har du også mulighed for at farve træet. På den måde kan du give træet den farve, som passer bedst til din bolig.

Hvorfor er fyrretræ billigere end andre træsorter?

Du vil opleve, at planker af fyrretræ er billigere end andre træarter. Det skyldes, at fyrretræet er nemt at både fremstille og bearbejde. Derfor er det også ét af de mest udbredte træsorter i Norden. Det kræver ikke nogen særlig indsats at fremstille træet, og det er i øvrigt let tilgængeligt. Når træet så er fældet, er det også let at bearbejde. Derfor kan du få fyrre træ til en mere overkommelig pris end det er tilfældet med andre træarter.

Hvordan ser fyrretræsplanker ud?

Det særlige ved fyrretræets udseende er træets tydelige årringe i vedet. De er både lyse og mørke, hvilket giver træet et flot sammenspil af farver og nuancer. Derudover er træet et lyst træ, som har et varmt rødligt skær. Det giver til sammen plankerne af fyrretræ et varmt og skønt udtryk.

Hvordan efterbehandler jeg mit fyrretræ?

Fyrretræet er et forholdsvist blødt træ. Derfor kan du efterbehandle det med både olie og sæbe. Du vil opleve, at træet er modtagelig over for begge behandlinger. Det betyder også, at du, med den rette efterbehandling, får nogle beskyttede og modstandsdygtige planker af fyrretræ. Det giver dig også en mulighed for at farve træet, så det passer bedst muligt til din bolig.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar
Indtast venligst dit navn her