Din hjørnesofa kan blive hovedpersonen i din stueindretning. Din hjørnesofa er der, hvor som man samles med familie, venner eller kæresten til kvalitetsstunder. Derfor skal man ikke bare vælge, hvilken som helst sofa til at flytte ind i stuen.

Hvis du er på udkig efter det lækreste inden for sofaverdenen, så skal du have fat på en hjørnesofa. En hjørnesofa indrammer smukt din stue, og passer storartet ind i alle hjem uanset om du har en stor stue eller sparsomt med plads.

Vi har her samlet den komplet guide til, hvordan du vælger den helt rette hjørnesofa til din stue, så læs med her og bliv inspireret.

Sådan finder du den rigtige størrelse

Noget af det første, og nok også noget af det vigtigste, som du skal overveje er, hvor stor din hjørnesofa skal være.

Det fede ved en hjørnesofa er at den optager hjørneplads, som ofte ikke udnyttes til sit fulde potentiale i stuepladsen. En hjørnesofa udnytter hver en kvadratmeter optimalt i din stue, og det er derfor et populært sofavalg i rigtig mange hjem.

Når du skal beslutte dig for den rette størrelse på din hjørnesofa, så tænk først over, hvor mange mennesker der skal være plads til. Er det en sofa til hele børnefamilien? Eller er det en sofa til dig og din partner, med eventuel ekstra plads til gæster?

Hvis du bor småt er det en god ide, at kigge på lidt mindre modeller, som for eksempel en hjørnesofa til 3 personer.

Hjørnesofaer er ideelle løsninger til et hjem med sparsom plads, da de giver ekstra plads til hygge. Tag et kig på din stueplads derhjemme og mål op, der hvor du ønsker din hjørnesofa skal stå.

De fleste hjørnesofaer kommer med omskiftelig chaiselong, så du selv kan bestemme i hvilken side den skal sidde i.

Overvej også dybden af din sofa, da sædedybden gør en forskel for, hvordan man sidder i sofaen. Hvis du foretrækker at sidde oprejst, så er en kortere sædedybde bedst, så du undgår at komme til at flyde ud i din hjørnesofa.

Tilpas din hjørnesofa til din indretningsstil

Det næste du bør gøre er, at tænke over indretningen og hvordan din hjørnesofa bedst mulig kan komplimentere din personlige stil. Det fedeste ved at købe nye møbler er, at være kreativ med sin indretning.

Alle har hver deres personlige stil, som vi udtrykker gennem den måde vi indretter vores hjem på. Du kan gøre dig overvejelser over stil og design, men også hvilken fornemmelse og stemning, som du gerne vil have din hjørnesofa skal udtrykke.

  • Skal de indbyde til afslapning og varme?
  • Skal den være stilet og elegant?
  • Skal den emme af ægte nordisk hygge?

Du kan gå ned i de små detaljer med designet, og sprede den ønskede stemning med din hjørnesofa. Hvis du gerne vil byde ind til TV-hygge og ægte afslapning, så kunne en stor blød og dyb hjørnesofa være lige sagen.

Hvis du er vild med nynordisk stil kan du finde en hjørnesofa med trædetaljer, afdæmpede farver og bløde kanter. Der findes også et hav af smarte designersofaer med sjove kanter og legefulde farver.

Sådan finder du en billig hjørnesofa

De bedste hjørnesofaer er ofte også dem, som prismæssigt ligger i den dyre ende.

En hjørnesofa er en god investering, som du helst skal have glæde af i mange år. Derfor er det altså pengene værd at købe god kvalitet, når du skal have dig en ny hjørnesofa.

Hvis du gerne vil have fat på en billig hjørnesofa med stærkt nedsat pris, så skal du tage et kig på Tilbudskongen.dk. På Tilbudskongen finder du de bedste og billigste hjørnesofaer samlet et og samme sted, så du altid kan holde dig opdateret på de fedeste tilbud på dine yndlingsmodeller.

Når du har forelsket dig i en hjørnesofa, og har fundet den helt rigtige stil og design til dit hjem, så tag et kig på Tilbudskongen og få de bedste priser på lignende kvalitetsmodeller.

Måske er du heldig at finde lige netop den hjørnesofa, som du går og drømmer om, og så kan du endda købe den til flere 1000 kroner billigere end normalt.

Det behøver nemlig ikke være en uoverskuelig investering at købe ny sofa, så længe du slår til, når der er gode tilbud. Det kan Tilbudskongen altid hjælpe dig med, så du får det bedste og det billigste køb hver gang.

Vælg det helt rigtige tekstil og betræk

Tekstil og farverne på din hjørnesofa er for alvor, hvad der får den til at stå ud. Når du vælger betrækket til din sofa, så gør dig nogle overvejelser over, hvilket udtryk du gerne vil give med farven på din hjørnesofa.

Som tommelfingerregel er det oftest sådan at en lysere farvet sofa giver en let stemning og åbenhed i rummet, hvorimod mørkere farver gør rummet mindre.

Dernæst kan du overveje om udtrykket skal være mildt og afdæmpet eller dramatisk og råbende?

Hvis du gerne vil skabe en mere afdæmpet stemning, som går fint hånd i hånd med den nynordiske stil bør du vælge sarte grå, hvide eller varme nuancer.

Vil du hellere give stuen et skud med dramatiske pangfarver, så kan du vælge et sofabetræk i skæve farver som for eksempel gul, blå eller orange. Det kan give din stue et mere legefuldt og sjovt udtryk, at eksperimentere med sjove farver.

I forhold til materiale kan du også overveje, hvad du gerne vil sige med udtrykket. En lædersofa giver for eksempel din stue et særligt luksuriøst udtryk, og samtidig holder materialet i mange år.

Du kan også sagtens få en holdbar sofa i lækkert og blødt stof, som indbyder til mange dejlige hyggestunder. Hvis du er interesseret i at forlænge din hjørnesofas levetid, så kan du købe en model med aftageligt betræk, så du kan skifte looket ud, men beholde selve stellet af din hjørnesofa.

Hvis nu du skulle blive træt af sofaens farve, eller du kunne få lyst til at ændre indretningsstil, så er det super smart at have et betræk til din hjørnesofa, som du kan skifte ud.

Rate this post