Trænger samtlige vægge samt lofterne og træværket i din bolig til en ordentlig overhaling? Så bør du sørge for at sætte tid af til at det hele kan blive sat i stand ad én omgang.

Det kan ikke nytte noget blot at male væggene i alle stuer og værelser og så tro at malerarbejdet er gjort med dét. Når først væggene står smukke og ensartede i nye, flotte farver, vil du kunne se hvor meget panelerne, dørkarmene, vinduesrammerne og ikke mindst boligens lofter også træner.

Der ud over er malerarbejde mere omfattende end man måske lige umiddelbart skulle tro. Du kan ikke bare påføre væggene et par liter maling og forvente et smukt og holdbart resultat.

Hvis du ikke renser og på alle måder forbereder væggene til malerarbejdet vil det med stor sandsynlighed ikke kunne holde sig pænt i mere end et par måneder. Malingen vil ikke kunne binde til væggens overflade hvis denne er dækket af støv og skidt samt partikler fra luftforurening og fedt fra madlavning.

Sidder der gammelt tapet på væggene skal dette hives ned før det egentlige malerarbejde kan påbegyndes. Og til dette formål kan du roligt regne med at skulle afsætte flere dage.

Det er ikke billigt at male selv

Mange boligejere vælger selv at male boligen indvendig for at spare penge. Men faktisk vil du med stor sandsynlighed opdage at det langt bedre kan betale sig for dig at hyre en professionel maler.

Udgifterne til indkøb af udstyr og materialer løber nemlig hurtigt op. Hvis du ikke har noget malergrej i forvejen skal du ud og købe ruller og pensler, spande og bakker, spartler og skafter – og måske endda en trappestige. Du skal også selv forestå indkøb af materialer, som foruden pigmenteret maling tæller grunder eller primer samt lofthvidt, træmaling, spartelmasse og sandpapir samt plast, pap og malertape til afdækning.

Lægger du disse direkte omkostninger oven i dit forventede tidsforbrug, som nemt kan udgøre mere end en uges fuldtids arbejde, vil det hurtigt stå klart at det bedre kan betale sig med professionelt malerarbejde. Når du allierer dig med et lokalt malerfirma vil du få mulighed for at sætte flere håndværkere på sagen ad gangen, hvilket betyder at opgaven bliver løst både hurtigere og mere effektivt.

Find en god maler i nærheden af din bopæl

Uanset om du er bosat tæt på København, i Nordsjælland eller i det øvrige Danmark vil du altid kunne finde en dygtig maler hos din nærmeste afdeling af Malerkanonen. Klik ind og find din maler Hvidovre eller din maler Hornbæk på malerkanonen.dk

Rate this post