I Danmark er vi gode til at holde skik med traditionerne og dette kommer for alvor til udtryk når året lakker mod enden og vi ramler ind i den søde juletid og nytårsforberedelserne. På trods af at det er noget vi har gjort år efter år, så kan der dog være frustrerede øjeblikke hvor man f.eks. gerne vil pynte det smukkeste julebord, men hvor man er helt tom for idéer. Heldigvis er der hjælp at hente til inspirationen online.

Få inspirationen og de gode idéer fra andre, til det du ikke selv kan finde på

Vi er alle forskellige personer og hvor nogle er helt vildt dygtige til regnskaber og tal, så er der andre der er en haj til de kreative indspark i indretningen derhjemme. Netop fordi vi er så forskellige og har forskellige evner, så er det vigtigt at vi husker at glæde os over hinandens evner og får det bedste ud af dette. Når vi supplerer hinanden, så bliver det oftest bedst.

Hvis du f.eks. ikke er den vildeste haj i havet, når det gælder kreative indspark til pynten ved højtiderne i hjemmet, så er det vigtigt at du ikke lader dig frustrere over det og i stedet åbner op for mulighederne for at få inspirationen fra nogle der har meget let ved at finde på smarte og smukke løsninger indenfor dette område.

Få maden ude fra, så du ikke skal kæmpe med den del

Det er for det meste pynten og maden der volder problemer i de små hjem, men selv indenfor maden er der ikke nogen grund til at stå og skælve i benene over at det snart skal vise sig om det er i år du skal undgå at brænde de brunede kartofler på eller hvordan, for der er løsninger derude både i forhold til opskrifter der kan findes online, men du kan selvfølgelig også benytte dig af muligheden for at få mad udefra, når nu der findes virksomheder som f.eks. Madfolk.dk, der tilbyder at stille klar med det komplette julemåltid.

Brug du hellere energien på det du faktisk er god tid og synes er sjovt, i stedet for at skulle stå og svede hen over gryderne og bare rolig – det er ikke snyd at få andre til at lave julemaden for dig og det samme gælder maden der skal spille stort til festmåltidet nytårsaften. I stedet for at stå i køkkenet og forberede noget som du i bund og grund ikke gider, så lad endelig andre som f.eks. Madfolk.dk om det. Det bliver ikke lettere.

Pynt op som andre allerede har gjort det – det er ikke snyd

At få hjælp og inspiration ude fra er ikke på nogen måde snyd, men det handler blot om at man ikke besværliggør noget for sig selv, når det kan undgås. Mange af os kan være slemme til at dunke os selv i hovedet over ikke selv at kunne komme med de kreative indspark og selv hvis vi kunne komme med de kreative indspark selv, så er der stadig et kæmpe spørgsmål der finder svar og det er om man så også kan føre idéerne ud i livet så det bliver ligesom man havde tænkt det.

Det kan være at du egentlig er meget kreativ med hænderne, men at du blot ikke er i det humør hvor idéerne vil vælte frem for dig. Her kan du jo vælge at tage imod inspirationen i det omfang der passer dig og måske selv udføre andres gode idéer.

Online findes der alverdens bloggere og influencere der gør det de er bedst til – de inspirerer folk som egentlig gerne vil gøre det flot men ikke selv kan komme på idéerne. Hvis du allerede følger nogle af disse bloggere på de sociale medier, så har du sikkert allerede sikret dig en inspirationskilde for hvis de ikke selv deler idéerne til f.eks. julebordets pynt, så har de helt sikkert et råd til dig om hvor du så skal kigge.

Byd naturen velkommen indenfor både i din indretning men også i forhold til din pynt

Når du henter inspirationen til din pynt, hvad enten der er tale om julepynt, nytårspynt, konfirmationspynt eller noget helt fjerde, så start med at vælge det pynt der syner godt for dine øjne. Lad dine øjne bestemme hvornår der skal stoppes op og tjek så idéen ud som du er faldet over. Hvis det virker for svært og over dit niveau eller budget at udføre denne idé, så går du blot videre.

Noget som rigtig mange danskere har syntes var en fantastisk form for pynt uanset hvad der skulle pyntes op til, har været pynt hvor man bringer naturen indendørs. Årsagen til at denne form for pynt ret sikkert er blevet så populær er muligvis fordi vi allerede i vores indretning har skabt mere organisk look f.eks. ved at få plankeborde og lignende møbler ind i hjemmene, som er mere rustikke og som taget fra naturen.

Hvis du allerede har det lækre plankebord som f.eks. spisebord i dit hjem, så vil du ret sikkert få succes med pynt som f.eks. et stykke tømmer eller troldegren fra naturen selv, som en del af bordpynten. Nu har julemaden med at fylde godt på bordet med de mange skåle der skal serveres i, så det kan være at du tænker at der ikke er plads til grene eller lignende, men her kan du måske overveje om det behøver at ligge på bordet.

Svævende bordpynt med grene og tømmer, pryder internettet

Bordpynt der svæver ovenover bordets overflade er blevet det vildeste hit. Folk dekorerer tømmer og grene og hænger dem over bordet og det smarte ved denne form for pynt er, at der stadig er god plads og mulighed for at personliggøre den endelige pynt, selvom at man har lånt idéen fra et andet sted.

Hvis du har svært ved at forestille dig hvad det er du læser om nu, så søg på dit internet efter billeder af hængende bordpynt eller lignende og vælg så billeder i stedet for hjemmesider, for så skal du se et væld af alt fra sjove til smukke udsmykninger i hjemmet.

Pynten behøver ikke kun at være pynt, men kan også udfylde en praktisk funktion

Elsker du den hyggelige stemning der kan komme frem med stearinlysene i hjemmet, så vil du ret sikkert også være til en sød lyskædes varme lys som en del af dekorationen. Hænger du en gren hen over bordet kan en lyskæde både få en praktisk funktion men også en udsmykkende funktion her.

Det er dog ikke helt dumt at have i tankerne at der med en lyskæde ofte følger en form for ledning med, så her kan det være en god idé at vælge en lyskæde der lyser ved hjælp af batteri og som ikke skal i en stikkontakt. Hold helst pynten svævende uden for meget ekstra virvar, for det kan hurtigt blive mere rodet end pyntet at se på, hvis man ikke passer på.

Hvis vi holder os til bordpynten, så er det næsten helt ærgerligt at dække et smukt plankebord med en dug, men der er ingen tvivl om, at en juledug kan sætte prikken over i’et i forhold til et rigtigt julebord. Heldigvis er der rig mulighed for at teste med og uden dug, før at gæsterne kommer – og det er jo dig selv der bestemmer den endelig pyntning.

Rate this post

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar
Indtast venligst dit navn her