Drømmer du om at købe mere plads og grønne omgivelser? For de fleste af os er et huskøb en af de største, økonomiske beslutninger, vi tager i vores liv. Og selvom alt det finansielle er vigtigt, er det mindst lige så vigtigt at du sikrer dig, at du ikke køber ”katten-i-sækken” med dit nye hus.

Derfor er det vigtigt at du allierer dig med en ekspert, der kan hjælpe dig med byggeteknisk køberrådgivning. Så har du en byggeteknisk ven i dit ringhjørne.

Skab overblik over fejl og mangler

Det er vigtigt, at du finder en bygningssagkyndig allerede mens du leder efter hus.

I forbindelse med et hussalg er sælger forpligtet til at sikre, at der bliver udarbejdet alt muligt dokumentation på huset – bl.a. tilstandsrapport og elrapport. Og selvom der er lavet et stort stykke arbejde for at gøre disse dokumenter så lette at læse som muligt, så kan det stadig være svært at forstå konsekvensen af de fejl og mangler, som bliver nævnt i rapporten. Hvad betyder det, hvis de ikke bliver repareret? Hvor meget koster det at reparere? Hvor lang tid kan du vente?

Alle disse spørgsmål og mange flere kan du få svar på af en bygningssagkyndig. Vedkommende kan hjælpe dig med at danne et billede over det samlede behov for istandsættelse, og kan give dig en ide om, hvor meget det vil koste. Det kan du bruge som input til den pris, du er villig til at betale for huset, og til efterfølgende at lægge et budget for de udgifter, som du vil have i forbindelse med at du har huset.

Din rådgiver kan styre istandsættelsen

Du fik dit drømmehus! Og istandsættelsen kan gå i gang.

I første omgang skal du beslutte, om du vil sætte alt i stand på en gang, eller om du vil reparere lidt ad gangen over længere tid. Det koster flere penge på kort sigt at sætte alt i stand på en gang, men til gengæld vil du også kunne få ro på istandsættelsesfronten med det samme.

En bygningssagkyndig kan også ofte fungere som den, der styrer istandsættelsesprojektet. Det er en kunst i sig selv at styre, hvilke håndværkere der skal komme hvornår, og som kan beslutte, hvad der giver bedst mening undervejs i projektet.

Så find en byggeteknisk ven, der kan hjælpe dig før, under og efter huskøbet. Det vil give dig den ro, du behøver, så du kan koncentrere dig om at nyde livet i dit nye hus!

Rate this post