Hvis du er i gang med at indrette eller omdekorere i dit hjem, så er du kommet til det rette sted. I denne artikel vil du få informationer om, hvilke slags stilarter der findes, hvordan du kan få et mere vintage look i hjemmet, hvor du kan finde spændende ting at købe og meget mere. Læs med for at få et bedre indblik i indretning i hjemmet.

 

Hvilke slags stilarter findes der?

Der findes utroligt mange forskellige slags interiør design stilarter. Men her får du en oversigt over nogle af de klassiske og mest populære, som de fleste kender.

 

Minimalisme

En af de mest moderne slags stilarter til hjemmet, er minimalisme. Denne stilart er, i takt med populariteten af bæredygtighed og omtanke for klimaet, blevet mere udbredt. Nutidigt er der meget fokus på materialisme, og denne stilart stripper denne trang væk, fordi du kun behøves de ting, du har brug for. Nogle kan godt tage den ekstremt langt og kun have to kopper, to sæt bestik, osv. i hjemmet, men dette er langt fra en nødvendighed at gøre. Hvis du vil have mere inspiration til, hvordan du kan få et mere minimalistisk hjem, kan du evt. Google “Marie Kondo Method” og følge denne. Når du tænker minimalistisk hjem, så hav eventuelt et kunstmuseum i tankerne.

 

Traditionel

Når det kommer til indretning, har mange stilarter deres rødder fra den traditionelle. Den kan være lidt svær at forklare, men der er fokus på lagdeling og dybde i møbler. Her kan du med fordel mixe forskellige tekstiler og farver, men det er klassisk at benytte mørkere, jordede farver; brun, beige, dybblå, osv. Her er der også fokus på, at lyset lægger sig godt i rummet, så det ikke nødvendigvis bliver for mørkt.

 

Rustikt

Den rustikke indretning tager inspiration fra udendørs interior med en snert af det industrielle. Her kan man med fordel smide en masse uarbejdet træ ind i rummet, fordi der er fokus på det naturlige, naturen. Samtidig ser det fedt ud at inkorporere sten og læder, da det sætter prikken over i’et i det rustikke interiør. Der kan altså være mange “statement”-pieces i denne stilart.

 

Midt-hundrede moderne

Også kaldt “Mid-century modern” på engelsk. Denne stilart låner sine elementer fra 1950’erne og 1960’erne og har et rent, dansk retro look. Der er meget organiske og diskrete møbler, som dejligt blender ind med hinanden. Der er fokus på funktionalitet og kan nemt mixes med andre stilarter.

 

Skandinavisk design

En meget populær stilart i Danmark er det skandinaviske. Vi kender alle den person eller det par, som går op i at købe det rene skandinaviske Arne Jacobsen, Hay, Kay Bojesen, osv. Denne stilart er ren, fredfyldt og simpel, da det er det lyse farveskema i form af hvid, beige og grå, der dominerer. Her kan man også lege med forskellige slags tekstiler og elementer for at fuldende det skandinaviske look.

 

Art Deco

Hvis du kan lide udsmykning og juvel-agtig interiør, så er art deco måske en stilart for dig. Art Deco er inspireret af 1920’erne, og er elegant og glamourøs. Den kan bedst beskrives som dekorativ modernisme, hvor modernisme måske har et mere klassisk look.

 

Eklektisk

Eklektisk interiør er lidt speciel. Den er lidt i samme boldgade som Bohemian, men har mere fokus på specielle fund og sjovt-formede møbler. Her er der fokus på modige farvepaletter, teksturer og mønstre for at frembringe et frit og spændende look.

 

Moderne hytte

Dette bliver også ofte kaldt “cottagecore”, fordi det minder om at bo i en lille hyggelig hytte i skoven, eventuelt et sommerhus. Det har nogle af de samme elementer som den rustikke interiør, men her er der ikke så meget mix med det industrielle.

 

I artiklen har du nu fået en stor oversigt over flere forskellige slags interiør design. Dette er ikke en omfattende liste overhovedet, da der findes mange flere end disse, men det nogle af de mest populære. Så hvis du er ved at indrette eller omdekorere dit hjem, kan du med fordel få inspiration af en af disse stilarter.

 

Hvordan kan du få et mere vintage look i dit hjem?

Et vintage look kan på mange måder også kaldes “retro”. En retro stilart ligger i kategorien midt hundrede-moderne. Hvis du Googler stilarten, er det meget nemt at se, hvilke slags mennesker der plejer at bo i den slags interiør design; hvis du er vokset op i 80’erne eller 90’erne har dine forældre helt sikkert også haft noget, der lignede denne stilart. En måde du kan få et mere vintage look i dit hjem er at anskaffe dig en flot sengegavl! Der findes mange slags sengegavle i eksempelvis træ, velour eller industrielt design. Du kan finde en masse flotte gavle til senge her.

 

Hvor kan du købe retro ting og møbler?

Hvis du vil gå den samme vej, kan du med fordel gå på jagt efter guldet forskellige steder. Facebook Marketplace, Facebook-grupper og genbrug. Her kan du finde mange gode retro fund. Ellers er familie, venner og bekendte nok også meget glade for at være til hjælp for dig, hvis du ikke finder dét, du leder efter, her.

 

Som du har læst i artiklen, findes der mange forskellige slags interiør design stilarter. Det kan være svært at finde den, der passer bedst til dig, men det er bare med at prøve dig frem! Forhåbentlig finder du den rigtige, så du kan få et pænt vintage look i dit hjem. God fornøjelse med jagten!

Rate this post