Hvis du skal til at købe et plankebord, er det måske en del af en større opgradering af din bolig. Det kan være, at du trænger til et helt nyt hjem med et andet udtryk. Hvis du skal have ordnet flere rum i dit hjem på én gang, kan det være en god idé med en entreprenør. På den måde får du nemlig én person, der står for al planlægningen og koordineringen.

En entreprenør kan hjælpe dig med alt fra indkøb af materialer til at koordinere arbejdsgange med flere forskellige håndværkere. Hvis du derfor står overfor en større renovation af dit hjem, er der god grund til at kontakte en erfaren entreprenør. I den forbindelse bør du også få udarbejdet en entreprisekontrakt.

Husk altid entreprisekontrakten

Hvis du gerne vil hyre en entreprenør, foregår det ligesom ethvert andet ansættelsesforhold. Derfor er det også vigtigt, at I bliver enige og afklarede omkring vilkårene for byggeriet. Herunder skal I være enige om, hvordan det endelige resultat skal være. I skal naturligvis også finde en slutdato for projektet og en samlet pris.

Derfor bør I helt klart også udarbejde en entreprisekontrakt, hvor alle disse vilkår fremgår. Hvis der så opstår nogen form for uenighed på et senere tidspunkt i byggeprocessen, kan I altid finde kontrakten frem. Heri står der nemlig, hvad I oprindeligt havde aftalt.

I værste fald

Det sker heldigvis sjældent, men nogle gange bliver en entreprenør og en ejer så uenige, at der opstår en decideret tvist om byggeriet. I så fald er det alfa omega med en omhyggeligt udformet entreprisekontakt. Den bliver nemlig det bærende bevismateriale, når tvisten skal afgøres.

Derfor er det også vigtigt, at kontrakten er juridisk gyldig, så du har mulighed for at bruge den i en eventuel retssag. Netop derfor bør du også altid lade en erfaren advokat udarbejde din entreprisekontrakt.

Disse konkrete ting kan din advokat hjælpe dig med

Når du kontakter en advokat i forbindelse med dit entreprise, kan vedkommende faktisk hjælpe dig med en del. Blandt andet kan advokaten gøre følgende for dig:

  • Gennemgå din entreprisekontakt
  • Komme med eventuelle tilføjelser og ændringer
  • Forhandle med entreprenøren
  • Udforme en rådgivningsskrivelse
  • Rådgive dig om indholdet i kontrakten

Derfor er det egentlig også op til dig, hvor meget advokatbistand du har brug for i forbindelse med udformningen af din entreprisekontrakt.

Rate this post