Elmetræ planker – til det eksklusive plankebord

Elme planker / elmetræ er en vellidt træsort til træborde, da sorten har ualmindeligt smukke åretegninger fordelt på hele træet, som er særligt synlige, når træet bliver skåret på tværs og lavet til planker. Hvis du er til naturlig rustik og et organisk look, så kan elmetræsplanker klart overvejes til dit træbord.

Hvis du yderligere ønsker at fremhæve elmetræets åretegninger eller gyldne undertoner, kan du med fordel behandle plankerne med en særlig olie beregnet til træet. Det er desuden også med til at gøre dine planker mere standhaftige i brug, så der ikke trænger skidt, snavs og andet spild ned i træet og ødelægger plankerne.

Du kan både få skriveborde, spiseborde, sofaborde og natborde fremstillet i det smukke, mørke elmetræ med de varme undertoner, der gør sig godt i ethvert hjem.

Se et stort udvalg af flotte plankeborde, også med valnøds planker – klik her

Sådan styler du elmeplanker

Elm er forholdsvist mørkt og er derfor smukt til mørke ben. Det kan enten være bordben fremstillet af elmetræ eller en anden mørk træsort eller af jern eller vandrør, som også er populært som stel til træborde.

Elmetræ er kendt for at være materialet som mange dyre luksusmøbler bliver fremstillet af. Du kan enten vælge at købe et færdigfremstillet plankebord af elmetræsplanker, købe en færdig bordplade eller simpelthen bare købe et stykke elmetræ og designe dit eget plankebord af elm helt fra bunden. Det er kun fantasien der sætter grænser, men bemærk, at det kan være vanskeligt at få fingrene i elmetræ i høj kvalitet herhjemme.

Desværre har elmetræerne i Danmark ad flere bølger desværre været ramt af den frygtede elmesyge, der tog livet af en stor del af de danske elmetræer. Træsorten er ellers utrolig udbredt i de nordiske lande som Danmark, hvilket også betyder, at der hele tiden skyder nye elmetræer op.

Se et stort udvalg af flotte plankeborde, også med valnød planker – klik her

Rate this post

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar
Indtast venligst dit navn her