Elmetræet er en storfavorit, når der skal udvælges træmateriale til plankeborde. Og det er ikke uden grund. Elmetræets store popularitet skyldes, at træsorten har nogle af de smukkeste åretegninger. Åretegningerne bliver især synlige, når træet bliver skåret op. Derfor vil elmetræet være et fantastisk valg, hvis du ønsker dig et rustikt og meget naturligt plankebord. Her vil de flotte åretegninger give din bolig et unikt og naturtro udtryk.

Mere om elmetræet

Elmetræet er en meget udbredt træsort i de nordiske lande. Desværre har elmetræet også haft en hård tid i Danmark. Vi har mistet mange træer til den frygtede elmesyge, som er kommet i forskellige bølger i landet. Derfor er elmetræet ikke så udbredt i Danmark, som det engang var. Du vil derfor også opleve, at det er svært at få fat i elmetræ af høj kvalitet herhjemme. Elmetræet er ellers et af de mere modstandsdygtige træsorter over for både vind og vejr. Men elmesygen har desværre gjort det nødvendigt at afskaffe mange af træerne i håb om at redde arten.

Elmetrae plankers udseende

Elmetræet har som nævnt nogle virkelig flotte åretegninger og et meget rustik udtryk, der til sammen giver elmetræsplankerne et flot, naturligt look. Træet er i mørke nuancer med gyldne undertoner, hvilket gør at det giver et rolig og jordnært udtryk til alle rum, som du anvender plankerne i. Det har også medført, at elmetræet har været anvendt til flere forskellige møbler. Blandt andet også som sofabord eller natbord.

Når du skal efterbehandle dit elmetræ

Som med alt andet træmateriale, er det naturligvis vigtigt, at du efterbehandler og plejer dit elmetræ. Træet har brug for en olie, som der er særligt velegnet til netop elmetræer. Olien vil også fremhæve åretegninger og træets gyldne undertoner. Derudover vil behandlingen naturligvis også gøre elmetræsplankerne mere modstandsdygtige. Derved vil blandt andet spildte væsker og snavs ikke trænger ned i træet og ødelægge det.

Hvorfor er elmetræet så populært?

Elmetræet har nogle af de flotte åretegninger af alle træsorterne. Derfor er det også en af favoritterne, når der skal udvælges træmateriale til plankeborde. Når elmetræet bliver skåret op til planker, er det nemlig muligt at se åretegningernes flotte farver i et harmonisk sammenspil.

Er elmetræ nemt at få fat på?

Elmetræet er desværre ikke særligt nemt at få fat på i Danmark længere. Engang var træet meget udbredt i Danmark. Desværre har vi siden da været ramt af flere omgange med elmesyge herhjemme. Det har gjort det nødvendigt at afskaffe elmetræerne i et forsøg på at redde træarten. Derfor er det ikke nemt at få fat på elmetræ i Danmark. Slet ikke, hvis du gerne vil have træet i en høj kvalitet.

Hvordan plejer jeg mine elmetræsplanker?

Elmetræsplanker skal behandles med olie. Olien gør træet mere modstandsdygtigt over for blandt andet snavs og spildte væsker. Rent æstetisk får olien også træets åretegninger til at fremstå tydeligere, ligesom det fremhæver træets gyldne undertoner. Det er derfor også vigtigt, at du køber en olie, der er særligt velegnet til planker af elmetræ.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar
Indtast venligst dit navn her