Vælg douglasplanker til dit plankebord og få pålidelig kvalitet

Hvis du går rundt med planer om at konstruere et plankebord, vil du blive nødt til at beslutte dig for, hvilken træsort du vil anvende. Det samme gør sig gældende, hvis du blot vil købe et færdigt plankebord, da træet plankerne kommer fra, betyder meget for plankebordets levetid.

Vil du have et plankebord med stærkt træ og god holdbarhed, af en af de træsorter som er mest anvendt til tømmer, så kan bør du give douglasgran en chance. En af de mange fordele ved douglasplanker er træets evne til at levere enormt store planker, grundet træets naturlige størrelse.

Douglasgran – Et praktisk valg

Douglasplanker er velegnede til alt fra møbelproduktion, til gulvbelægning, til at danne finér og krydsfinér, samt til at lave stolper og paller. Træet kan desuden anvendes udendørs såvel som indendørs.

Den douglasgran vi har planteret i Danmark, kan blive op til omtrent 40 meter højt. Det betyder, at træsorten er praktisk for produktion, da den kan levere store mængder knastfrit tømmer i store dimensioner. Det giver muligheder i forhold til at lave plankeborde til festlokaler eller lignende.

 

På grund af træets relativt gode modstandsdygtighed overfor svampe kan et plankebord lavet med douglasplanker klare op til 50 år udendørs, såfremt bordet står under dække, og derved bliver beskyttet mod regn. Douglasgran bør på trods af sin modstandsdygtighed mod svampe, ikke stå direkte på jord, da det stadig kan forkorte plankebordets livstid.

Vælg douglasgran for et varmt, naturligt udseende

Et plankebord af douglasplanker vil have en farve som varierer alt efter, om træet er kerneved eller splintved. Kerneveddet har den karakteristiske rødbrune farve, som man kan genkende fra andre røde grantræsorter. Lærk er en anden sådan træsort. Splintveddet har i modsætning til kerneveddet nuancer mellem grålig og lys gul over imod hvid. Da ca. halvdelen af veddet er kerneved, vil du med douglasplanker kunne få et flot plankebord med varierende farver.

 

Douglasgran er en tung trætype, som belønner at bliver bearbejdet med ordentligt slidstærkt værktøj grundet sin hårdhed og naturlige imprægnering. Vil du have et plankebord i en træsort som er bevist til at være pålideligt, så er douglasgran et rigtig godt valg.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar
Indtast venligst dit navn her