Bordben i træ – det naturlige valg

Når du først har fundet en bordplade til dit plankebord, som du er glad for, skal du have fundet bordben, der passer til selve bordpladen. Der er rigtig mange muligheder af vælge imellem, både i forhold til materiale, størrelse og prisklasse.

Da bordpladen på et plankebord er af træ, er der mange der synes, at bordben i træ er den mest naturlige tilføjelse, da de giver helheden af bordet et naturligt udseende. Mange vælger dem især til borde lavet i eg. Men egner sig generelt fint til mange typer af træsorter. Det kommer meget an på din smag, da træ og træ ser meget rustikt ud – hvilket dog netop kan gøre det til et helt unikt look i hjemmet.

Egetræsben i Natur-olie

Til ca. 1.599,-

Plankeborde-Natur Olie

Egetræsben - Smoked Olie

Til ca. 1.599,-

Egetræsben til plankeborde i

Egetræsben - Hvid Olie

Til ca. 1.599,-

Plankeborde-Hvid Olie

Fordelen ved behandlet træ

Udover at bordben i træ bidrager til plankebordets naturlige udseende, så er træ også ret nemt at arbejde med, i forhold til mange andre materialer. Du har dermed i en højere grad mulighed for at tilpasse dine bordben, så de ser ud, lige som du vil have dem.

Derfor er det første du skal overveje, om dine bordben skal være i behandlet eller ubehandlet træ. Hvis du ikke føler det store behov for at tilpasse dine bordben, så er den nemmeste løsning at købe dem behandlet træ. Bordben i behandlet træ er nemlig klar til at skrue under brodpladen med det samme.

Find lækre bordben i træ online

Fordelen ved ubehandlet træ

Har du derimod lyst til at sætte dig eget præg på dine bordben, så kan det anbefales at købe dem i ubehandlet træ. Når du køber bordben i ubehandlet træ, betyder det kun, at selve træet er ubehandlet. Derfor kan du egentlig også godt skrue disse under bordpladen med det samme. Dog køber de fleste bordben i ubehandlet træ, netop med øje for at behandle dem selv.

Bordben i ubehandlet træ giver dig muligheden for at lakere dem i den farve du foretrækker, eller oliere dem, så de får en flot naturlig træfarve. Før du gør dette, har du også mulighed for at save eller pudse træet, hvis du ønsker at lave benene lidt tyndere eller kortere.

5/5 - (1 vote)

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar
Indtast venligst dit navn her