Bøgeplanker til plankebordet

Vil du købe et plankebord, men ved ikke hvilken træsort, det skal være fremstillet i? Eller skal du til at bygge dit eget, og overvejer derfor hvilken træsort du skal anvende til projektet?

Så kan du overveje planker i bøg. Bøgen kommer lige fra den danske natur, og har mange gode kvaliteter som vil gavne enhver som gerne vil have et plankebord. Disse planker har en god holdbarhed, da ved fra denne træsort er hårdt, fast, tæt, stift og tungt. Et plankebord i bøg vil dermed have en lang levetid.

Se et stort udvalg af flotte plankeborde, også med bøgeplanker – klik her

En solid og letanvendelig træsort

En af de mange fordele ved at lave møbler i bøgetræ er, at det er en trætype som er let at bearbejde til trods for sin hårdhed. Det er oplagt at konstruere et plankebord med bøgeplanker, især hvis man ikke er professionel håndværker. Det er også let at behandle bøg, blandt andet fordi veddet ikke optager lugtstoffer, og fordi det er en hårdfør trætype.

Lav risiko og flot udseende

Ved fra bøgetræ har en helt lys, gullig farve lige efter fældning. Denne farve ændres dog til at få en mere rødlig kvalitet efter lidt tid, men bibeholder en lys farve. Bøg indeholder ikke harpiks, hvilket er en kvalitet som gør den lettere at arbejde med. Det skyldes at der er mindre risiko forbundet med at bearbejde træet og få at uønskede pletter på gulve eller harpiksansamlinger på træet under eller efter oliebehandling.

Overvej hvilken anvendelse dit plankebord skal have

Der er dog også nogle ulemper forbundet med bøgeplanker. Anvender du bøgeplanker til dit plankebord, bør du holde bordet indendørs. Det skyldes at bøg ikke som eg har garvesyre som beskytter træet mod svamp og insekter. Dertil har bøg også tendens til at skrumpe, da det kan optage og afgive fugt fra og til luften. Planker i bøg er dog alligevel en klassiker indenfor møbelkonstruktion, med god grund.

Se et stort udvalg af flotte plankeborde, også med bøgeplanker – klik her

4/5 - (1 vote)

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar
Indtast venligst dit navn her