Når man arbejder med de samme materialer, kan byggeriet, eller projektet godt komme til at virke kedeligt.

Mange har en tendens til at arbejde i 1 materiale. Dette er fordi det er hvad man føler sig komfortabel med, eller at det er lettere tilgængeligt. Når flere materialer kombineres, skabes der et spil imellem materialerne, som kan gå ind og supplere hinanden, for at skabe en bedre helhedsoplevelse. Dette ses i f.eks. køkkener, hvor lågerne er af laminat, bordpladen er af sten og håndtagene er af stål. Det er et godt eksempel på en god måde at kombinere materialerne. Forestil dig hvis det hele havde være af træ, eller det hele havde været af sten. Så ville det se meget bombastisk ud. I nogle mere moderne byggerier, ser man også hvordan materialer er kombineret. Det kan være der er sat et element af hårdttræ og så er der mursten på begge sider af disse. Dette gør at murstenene bliver brudt op og der kommer noget mere spil og interesse på overfladen. Det kan se supergodt ud, hvis man får kombineret materialerne på den rigtige måde i boligen, både ude og inde.

Træ er det mest tilgængelige materiale for de fleste. Der bliver lavet alt fra huse til møbler i træ, da det er let at arbejde med og alle har på den ene eller anden måde arbejdet med træ. Det er også det materiale der bliver introduceret først i skolen, når man går til håndværk. Det er let og der findes et utal af muligheder, når der arbejdes indenfor træ. Der findes forskellige træsorter, som alle giver et forskelligt udtryk, men så er der kombinationen med andre materialer. Et let og overset materiale man kan kombinere med træ, er kobber, alu og zink profiler. Det er materialer, som mange har holdt fingrene fra, da det har været svært at få fat i på de mål og profiler der har været ønsket, men i dag er det faktisk muligt at få alu, kobber og zink profiler, som du selv tegner i browseren og kan betale med dankort. Dette gør at materialerne er mere tilgængelige end de har været før i tiden. Herudover er det også lettere at se og læse sig til hvordan man kan bruge materialerne, så det muliggør at arbejde med andre materialer, end dem man er komfortabel med. Det kan give noget visuelt til projektet, men også løse et praktisk problem, hvis f.eks. der skal afledes noget vand fra træet. Zink profilerne kan også bruges op af mursten, dette kan igen have flere formål. Det kan være for at beskytte murværket, men også for at give det her visuelle udtryk hvor de forskellige materialer arbejder sammen.

En ting er det synsmæssige i at blande materialer, men det kan også opfylde nogle tekniske behov, som det enkelte materiale ikke ville kunne opfylde. Dette kan både være i form af styrke, vandtæthed, eller overflademæssigt.

I forhold til plankeborde kan man også blande disse med andre materialer. Det er kendt at man benytter en planke med en rund bark kant og fylder epoxy imellem de to planker, for at skabe noget på midten af bordet. Dette er et vellykket projekt, hvor der er blandet flere forskellige materialer. Man kunne også køre en sort alukant omkring enderne af træet, som fræses ned i plankerne. Dette er ikke noget der er noget stort problem at lave, men det løfter projektet visuelt.

Mange gange er det detaljerne, som giver den store forskel visuelt, så når man leger med disse detaljer, kan der opnås nogle fede projekter, som ikke er set før andre steder. Det er også muligt virkeligt at være kreativ, da det ikke kun er træets begrænsninger man så skal kigge på, men også zink profiler, mursten osv.

I dag er det heldigvis meget tilgængeligt at finde information om hvordan man arbejder med de forskellige materialer og hvordan man monterer materialet. Der findes YouTube videoer og eller kan der findes informationer på internettet.

Rate this post