Azobetræ planker – holdbarhed og slidsikkerhed i særklasse

Hvis du er på udkig efter en yderst holdbar og slidstærk træsort til dit plankebord, er azobetræ planker en oplagt og hensigtsmæssig løsning. Azobe planker er nemlig om noget kendt for at være bemærkelsesværdigt modstandsdygtige mod vand såvel som svamp, og der er tale om en træsort, hvis planker har en levetid på helt op til 25 år uden vedligeholdelse.

Hvad karakteriser azobetræ planker?

Azobe planker stammer fra en særdeles robust og tyk afrikansk træsort, hvilket for længe siden blev identificeret som en perfekt komponent i tunge, langtidsholdbare og slidstærke møbler og bygningskonstruktioner.

Azobetræ planker ses blandt andet ofte i forbindelse med havnebyggerier, da det netop er en modstandsdygtig træsort overfor vand, svamp og lignende fjender.

I disse dage er det kommet på mode at genanvende træet fra sådanne havnekonstruktioner til at lave lækre nye plankeborde, da dette både resultater i et stærkt, smukt og veldesignet møbel.

Hvordan ser azobe planker ud?

Plankeborde med azobetræ planker er primært karakteriseret ved at være tykke og robuste. De egner sig derfor glimrende til lange, stilrene spiseborde, som vel og mærke med sikkerhed ikke kommer til at vakle, hvis man sætter albuerne på bordoverfladen.

Azobe planker fås både i lyse og mørke varianter, og derudover kan du selv vælge at sætte dit præg på træets nuancer ved at anvende bordpladeolie i henholdsvis en lys eller mørk variant.

Der er således rig mulighed for at få et azobe plankebord til lige netop din smag – en fællesnævner for de forskellige løsninger på markedet er imidlertid, at der er tale om tunge og markante bordkonstruktioner.

Sjov sidehistorie, har man været til ølsmagninger rundt omkring er det faktisk flere gange azobetræ planker der bruges til ølsmagningerne. Det er selvfølgelig rent tilfældigt og ikke noget der gør nogen forskel, omend lidt spøjst at det lige er ølsmagninger og azobetræ der “hænger lidt sammen”. Du kan læse mere om ølsmagninger her: https://www.findsmagning.dk/oelsmagning/.

Af denne årsag foretrækker de fleste at have to solide bordben, som går parallelt med bordpladen. Dette akkompagnerer nemlig den tykke og tunge bordplade på fornemmeste vis og sikrer yderligere stabilitet og robusthed i konstruktionen.

3.8/5 - (6 votes)

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar
Indtast venligst dit navn her