Hvis du gerne vil have en træart, der er særdeles slidstærk og med en lang holdbarhed, bør du overveje azobetræ. Azobetræet er nemlig et af de mest modstandsdygtige træer, du kan finde. Faktisk kan planker af azobetræ holde helt op til 25 år uden nogen form for pleje og behandling. Hvis du derfor gerne vil have et plankebord, som kræver minimal pleje, bør du vælge azobetræ.

Azobetræet – muligvis det stærkeste af alle træer

Azobetræet er en meget kraftig og solid træart fra Afrika. Det har længe været et velkendt faktum, at træsorten egner sig særdeles godt til tunge og slidstærke møbler og bygningskonstruktioner, der skal holde i lang tid. Derfor vil du faktisk også tit se azobetræ anvendt, når der skal bygges havne. Det er nemlig kendt for sin store modstandsdygtighed overfor både vand, vind, svamp og lignende udefrakommende trusler mod træ. Hvis du gerne vil have genbrugstræ til dit træprojekt, vil det faktisk ofte komme fra azobetræ, der har været anvendt til havnekonstruktioner.

Se et stort udvalg af flotte plankeborde, også med azobe planker – klik her

Vælg blandt lyse og mørke udtryk med azobetræ planker

Selvom de fleste måske vælger azobetræet på baggrund af træets suveræne slidstyrke og holdbarhed, skal træsortens æstetik absolut ikke undervurderes. Azobetræ planker fås i både mørke og lyse varianter. Du har derfor mulighed for at vælge den farvenuance, der passer bedst til din bolig. Du har også mulighed for at forstærke den ønsket farve ved at anvende en enten lys eller mørk bordpladeolie til efterbehandlingen.

Azobetræet er det optimale valg, når du værdsætter robusthed

Hvis du skal anvende dit plankebord til dagligt, eller måske hvis du har børn, kan du med ro i maven vælge planker af azobetræ. Her er du garanteret et bord, der ikke ryster af at albuerne bliver sat hårdt i det. Eller som begynder at vakle efter kort tids brug. Du får i stedet et bord, der både fremstår utroligt robust. Derfor foretrækker mange også at vælge to bordben, der flugter parallelt med bordpladen. Det komplementerer for det første bordet rigtigt godt. Derudover er det også med til at sikre en endnu større stabilitet.

Hvor stammer azobetræ fra?

Azobetræet stammer fra Afrika. Det har dog været velkendt herhjemme for sin exceptionelle slidstyrke og robusthed i flere år. Derfor vil du også tit se azobetræet anvendt til forskellige havnekonstruktioner rundt omkring. Både herhjemme i Danmark, men bestemt også i udlandet. På grund af sin oprindelse fra Afrikas natur er træsorten utrolig modstandsdygtig over for både vand og svampe.

Hvor længe kan azobetræ holde uden vedligeholdelse?

Azobetræet kan holde helt op til 25 år uden nogen form for vedligeholdelse eller anden pleje. Derfor er træsorten også et godt valg til dig med travl hverdag, hvor der ikke er tid til omhyggelig og grundig pleje af plankebordet. Det betyder også, at træet er et godt valg til eksempelvis børnefamilier, hvor plankebordet skal kunne holde til lidt af hvert.

Hvilken farve er azobetræplanker?

Planker af azobetræ fås i både mørke og lyse varianter. Derfor er der altså rig mulighed for at vælge den nuance af farver, som passer bedst til din bolig og indretningsstil. Du har desuden også mulighed for at forstærke den farve, som du vælger. Det kan du gøre ved at anvende enten en mørk eller lys bordpladeolie til efterbehandling af træet.

Se et stort udvalg af flotte plankeborde, også med azobe planker - klik her

4/5 - (1 vote)

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar
Indtast venligst dit navn her