Ask er en træsort, som findes i de danske skove. Faktisk er der på nuværende tidspunkt ca. 13.000 ha jord i Danmark med asktræer. Ask træ anvendes også til at producere flotte plankeborde. Her er træsorten særligt værdsat for sin tætte og pæne åretegning. Derudover er træet også en såkaldt hård træsort. Faktisk kan den håndtere helt op til 75 MPa. Det gør den til en af de mest solide træsorter, hvilket betyder, at den er meget resistent overfor eventuelle slag. Derfor er asketræ også et godt valg, når du skal bruge et robust bord til hverdagens trummerum.

Ask planker er også et fremragende valg til gulvet

Hvis du i stedet er på udkig efter nogle solide og robuste planker til dit gulv, er asketræet også et godt valg. Det skyldes igen træets hårdhed, der gør det i stand til at modstå de uundgåelig slag, der vil komme på et gulv. Derudover giver træet også et flot og naturligt look til rummet med sine lyse åretegninger. Træet er desuden også relativt nemt at imprægnere, hvilket er en klar fordel, når du gerne vil anvende det som gulv. Det giver dig nemlig mulighed for at beskytte gulvet mod eventuelle spildte væsker. Det er derfor heller ikke uden grund, at ask planker er fleres favorit, når det kommer til trægulve.

Få et flot og naturligt resultat med ask planker

Foruden sin solide hårdhed, er asktræet også et virkeligt smukt træ. Du vil opleve, at plankerne har et spændende og unikt farvespil, hvor de lyse åretegninger i træet står i flot kontrast til det mørkere kernetræ. Det giver et meget levende og naturligt resultat. Asketræets farve er i den lysere ende af skalaen, og derfor passer det også ind i de fleste hjem. Uanset, om du vil bruge plankerne til gulvet eller bordet.

Asketræet er en af de stærkeste træsorter

Som tidligere nævnt er asketræet især kendt for sin hårdhed på 75 MPa. Til sammenligning har fyrtræet kun en hårdhed mellem 30-40 MPa, og eg har en hårdhed på ca. 70 MPa. Derfor er asketræets særlige force helt klart dets hårdhed. Det gør også træet særligt velegnet som enten gulv eller hverdagsbord. Her får du nemlig en træsort, der kan holde til lidt af hvert. Det er derfor sjældent, at ask planker får nogle slagmærker.

Hvor hårdt er ask træ?

Ask træ har en hårdhed på 75MPa, hvilket gør det til én af de mest hårde træsorter. MPa er en måleenhed, der beskriver, hvor stort et tryk, en træsort kan holde til, før det giver efter. Med andre ord kan det også siges, at MPa måler træets styrke. Asktræets hårdhed gør det også særligt velegnet som enten dagligdagsbord eller gulv.

Hvordan ser asketræ ud?

Asketræ er en af de lyse træsorter, som dog har et mere sølvagtigt skær. Træsorten har også et tydeligt mønster, hvor der er stor kontrastforskel mellem træets lyse åretegninger og så selve kernetræet, der er mere mørkt. Asketræ er derfor et godt valg, hvis du gerne vil have naturlige mønstre i dit hjem.

Kan jeg anvende asketræ som plankebord?

Du kan sagtens anvende asketræ som plankebord. Træsorten er kendt for sin hårdhed, hvilket gør det modstandsdygtigt overfor eventuelle slag. Derudover har træsorten også et rigtigt flot udtryk, hvor de lyse årer danner et flot mønster oven på kernetræets mere mørke nuance. Af både praktiske og æstetiske grunde egner træet sig derfor også godt som plankebord.

Kan jeg anvende asketræ som gulv?

Asketræ er også et godt valg som gulvmateriale. Træsorten er nemlig én af de hårdeste træsorter. Den har en hårdhed på 75 MPa, hvilket betyder, at der skal et ret massivt tryk til, før træet giver efter. Derudover har træet også en lys farve, der egner sig godt til gulvet, da det ikke stjæler opmærksomheden. I stedet giver farven et lyst og frisk udtryk til hele rummet.

5/5 - (1 vote)

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar
Indtast venligst dit navn her