Ahorntræet er blandt de lyseste træsorter. Derfor er træet også et oplagt valg, hvis du gerne vil have et plankebord, der hjælper med at lyse rummet op. Det kan eksempelvis være en fordel, hvis du bor i en mindre bolig. Her vil et lyst plankebord ikke stjæle opmærksomheden på samme måde som et mørkt plankebord kan. Det betyder også, at du har mulighed for at lave andre indretningsmæssige tiltag, hvis du gerne vil skabe en illusion af, at rummet er større end det reelt er.

Vælg ahorn planker, hvis du gerne vil skille dig ud

Hvis du værger lidt ved tanken om at erhverve dig et plankebord, fordi alle andre også har dem, kan ahorn træet være en god løsning. Det er nemlig en sjældent anvendt træsort inden for plankeborde. Det betyder, at du meget vel kan blive den eneste i din omgangskreds, der har et sådant bord. Træet har meget diskrete åretegninger, hvilket giver plankerne et mindre opsigtsvækkende udtryk. Derfor er ahorntræet også en god løsning, hvis du i forvejen har en markant indretningsstil. På den måde er der ikke for mange elementer i din bolig, som kæmper om opmærksomheden.

Få et elegant og fint resultat med ahornplanker

Som allerede nævnt, adskiller ahornplanker sig fra de mere hyppigt anvendte træsorter inden for plankebordsfremstilling. Det betyder dog ikke, at ahorntræet ikke har sine egne fortrin. Når du vælger et plankebord af ahorntræ, vil du få et mere elegant og fint resultat. Mange synes, at plankerne af ahorntræn giver et mere slankt bord. Det kan være en fordel, hvis du bor småt, eller hvis du i forvejen har en del møbler eller interiør. Derudover er ahorn også en hård træsort. Det giver dit plankebord en større modstandsdygtighed overfor eventuelle slag.

Ahorntræ – det atypisk valg inden for plankeborde

Når folk gerne vil have et plankebord, tænker de oftest på de mere mørke og grove træsorter, der kan give et markant og meget naturtro bord. Derfor overser mange også ahorntræet, fordi det er lyst og fint. Men det er vigtigt at være bevidst om, at et mørkt bord let bliver tungt i rummets indretning. Al opmærksomhed glider derhen. Derfor kan det også rummet til at fremstå mindre. For nogle er det en fordel, men for andre er det ikke. Her kan ahorntræet i stedet løfte rummet mere, da det er mere diskret og fint. Derfor er ahorntræ muligvis et atypisk valg inden for plankebord – men det er stadig et godt valg.

Kan ahorntræ også anvendes til plankeborde?

Ahorntræet er med sine lyse nuancer et mere atypisk valg inden for plankebord, men det kan absolut godt anvendes som plankebord. Faktisk er træet en såkaldt hård træsort. Det betyder, at træet vil mere resistent overfor eventuelle slag og skrammer. Selvom du passer godt på dit bord, er små slag og skrammer oftest uundgåelige. Særligt, hvis du anvender bordet dagligt.

Hvad er fordelen ved ahorn planker?

Ahornplanker har flere fordele. For det første er træet en hård træsort. Det betyder, at det er mere modstandsdygtigt end andre træsorter overfor eksempelvis slag. Derudover anvendes ahorntræet sjældent som plankebord. Det betyder, at du får et mere sjældent og unikt bord. Træet er desuden også meget lyst. Det kan give illusionen af, at træet er mere slankt. Derfor egner ahornplanker sig også godt til mindre boliger.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar
Indtast venligst dit navn her