Stuen er hjemmets trygge samlingspunkt for dig og din familie, og der skal derfor være masser af hygge og god stemning. Meget af hyggen skabes gennem indretningen af rummet, og faktisk skal der ikke meget til for at skabe en hjemlig atmosfære.

Mangler du inspiration til, hvordan din stue skal se ud, så får du i denne artikel 3 tips til en flot stueindretning.

Vælg et pænt sofabord

Har du en sofa, bør du selvfølgelig også have et flot sofabord. Sofaborde kommer i alverdens afskygninger og er et praktisk element i stuen, da man her kan stille glas eller en skål med popcorn, når der skal hygges.

Selvom et sofabord i høj grad er funktionel, bør sofabordets æstetik også vægte højt, når du skal vælge. Du vil nemlig ofte have sofabordet i mange år, så der skal lægges lidt overvejelser bag købet.

Med SACKit borde er du garanteret tidløse designs samt materialer af høj kvalitet. Sofabordet fra deres Nordic serie bidrager med sin runde bordplade til en blødere og mere hyggelig indretning i stuen. Bordpladen fås både i egetræ og sortlakeret birk og kan fuldende det udtryk, du ønsker i din stue.

Tekstiler sikrer en hjemlig stemning

De store møbler i stuen er nødvendige, men de skaber ikke nødvendigvis særlig meget hygge. Det gør tekstiler til gengæld.

Tæpper, puder og plaider er essentielle i stuen, hvis du vil opnå en hjemlig og indbydende atmosfære. Flotte puder i sofaen, en varm plaid i lænestolen og et blødt gulvtæppe under sofabordet kan gøre underværker for det samlede udtryk.

Tekstiler er rigtige gode til at give et friskt pust til indretningen, da de er nemme at tilføje og skifte ud.

Mange intimideres af stærke farver i indretningen, og derfor afholder de sig fra at bruge dem. Med puder kan du let lege og eksperimentere med forskellige farver og mønstre. På den måde kan du på en mere diskret måde finde de farver, der virker for din stue, uden at det kommer til at fylde for meget i indretningen.

Plakater er prikken over i’et

Billeder og plakater er en af de bedste måder, hvorpå du kan bringe personlighed ind i stuen. Vælg f.eks. at udsmykke de blanke vægge med få store plakater eller med mange mindre i form af en flot billedvæg.

Med en billedvæg har du frit valg i forhold til, hvad du sætter sammen. Du kan kombinere plakater med fine familiebilleder eller børnetegninger for en personlig og hjemlig stil.

Et godt tip er at vælge ens rammer eller nogle i nuancer, der passer godt sammen. Således bliver det ikke rodet eller forstyrrende for øjet at kigge på. Flotte rammer er desuden en vigtig prik over i’et, da de fuldender plakaternes udtryk.

Ligesom med tekstilerne er plakater og billeder en genial løsning til at eksperimentere med stilarter og farver, da de er lette og forholdsvis billige at udskifte efter lyst. Det handler altså bare om at prøve sig frem og se, hvad der fungerer for dig og din stue.

Rate this post